Dosarul pe numele lui Gheorghe Cavcaliuc, in care acesta este invinuit de abuz de serviciu, urmeaza sa fie transmis in judecata. Procurorii anunta ca urmarirea penala a fost incheiata. Cavcaliuc, care acum doi ani a fugit in Londra, spune ca nu cunoaste despre acest fapt si despre invinuirile care i se aduc.

Publicat:25.01.2023, 17:16

Potrivit procurorilor de la crime organizate,  cauza vizeaza cercetarea lui Gheorghe Cavcaliuc in dosarele pe numele lui Gheorghe Petic si Ruslan Verbitchi in care acesta este invinut de inscenarea unui viol si inscenarea purtarii si pastrarii munitiilor. Mai exact, procurorii ii incrimineaza acestuia abuzul de serviciu. 

„Procurorii PCCOCS ii incrimineaza acestuia abuzul de serviciu (in calitate de autor al infractiunii), precum si calitatea de organizator al urmatoarelor infractiuni: denuntare falsa, depunerea si determinarea la depunerea declaratiilor mincinoase, incalcarea inviolabilitatii vietii personale, purtarea si pastrarea munitiilor.” 

Pentru ca Gheorghe Cavcaliuc nu isi recunoaste vina si refuza sa se prezinte in fata procurorilor, acestia au solicitat Judecatoriei din sectorul Ciocana autorizarea finalizarii urmaririi penale in lipsa fostului sef adjunct al IGP. 

Potrivit legii, in acest dosar el risca de la trei pana la opt ani de inchisoare. 

Pe pagina sa de Facebook, Cavcaliuc a scris ca nu stie nimic despre invinuirile care i se aduc si spune ca a aflat informatia din presa, desi dosarul a fost deschis acum doi ani. 

Gheorghe Cavcaliuc a fugit din tara dupa scrutinul parlamentar din iulie 2021. El are calitate de invinuit si in dosarul Verde de briliant. Anterior, Cavcaliuc a fost anuntat in cautare de Interpol, insa la scurt timp cautarea lui a fost blocata. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.