Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova a venit cu un raspuns la reactia Ministerului Afecerilor Externe din Rusia, despre legea vota in lectura finala cu privire la interzicerea pe teritoriul Moldovei a literelor "V" si "Z", dar si panglicii Sfantului Gheorghe. Declaratiile facute de purtatorul de cuvant al MAEIE pentru PRO TV. 

Ultimul update: 16.04.2022, 16:34 Publicat:16.04.2022, 16:33

„Luarea deciziilor privind subiectele mentionate in comunicat reprezinta un drept suveran al tarii noastre. Facem apel catre partea rusa sa se abtina de la implicarea in procesele interne si democratice din Republica Moldova”, a spus purtatorul de cuvant al MAEIE, Daniel Voda. 

Ieri, Ministerul Afacerilor Externe din Rusia a venit cu o reactie, dupa ce pe 14 aprilie, in cadrul sedintei Parlamentului a fost votata in lectura finala legea care interzice pe teritoriul Moldovei literele "V" si "Z", dar si panglica Sfantului Gheorghe. Mentionand ca aceste decizii afecteaza situatia din Moldova si atmosfera generala a relatiilor ruso-moldovenesti.