Magistrata din cadrul Judecatoriei Chisinau, Olesea Turcanu, a venit cu o reactie dupa ce in aceasta dimineata, procurorii anticoruptie au descins cu perchezitii in biroul acesteia. Aceasta sustine ca perchezitiile efectuata in lipsa avocatilor ei este o actiune ilegala.

Ultimul update: 31.03.2022, 12:56 Publicat:31.03.2022, 12:45

"Perchezitia efectuata in biroul de serviciu in care nu ma aflu, deoarece sunt suspendata din functie si in lipsa avocatilor mei, care la fel nu au fost contactati, este o actiune procesuala ilegala, iar “probele” desigur ca sunt nule. Reiterez ca nu am fost contactata nici macar telefonic de catre organul de urmarire penala, nu mi-a fost adusa la cunostinta, ordonanta organului de urmarire si nici incheierea judecatorului de instructie. Sunt plecata temporar peste hotare cu copilul, plecarea a fost anterior planificata. Prin urmare, este o minciuna si un fals, ca ma eschivez de la urmarirea penala. Totodata ca scopul perchezitiei nu se justifica in acest caz, iar ilegalitatile procedurale care continua sunt fara precedent”, a declarat Olesea Turcan. 

Olesea Turcan este vizata intr-o cauza penala, pornita in temeiul savarsirii infractiunii de pronuntare cu buna-stiinta de catre judecator a unei incheieri contrare legii.