Ministrul Nicu Popescu sustine ca este la curent cu declaratia NATO, prin care s-a decis intensificarea sprijinului pentru Republica Moldova, insa la moment nu are careva detalii in ce consta sprijinul. Totodata, el este convins ca sprijinul acordat de Aliana Nord Atlantica va ajuta tara noastra sa fortifice capacitatea de a rezista intr-un mediu international foarte problematic.

Ultimul update: 29.06.2022, 18:08 Publicat:29.06.2022, 18:10

"Deci, la aceasta etapa nu avem careva detalii, am vazut declaratia de la NATO, vorbeste de potential sprijin oferit unor state partenere, inclusiv Republicii Moldova. Este o declaratie adoptata de NATO, detalii la aceasta etapa nu avem. Ulterior, vom sti mai multe detalii, dar aici vreau sa reiterez faptul ca Republica Moldova a avut o cooperare foarte buna cu Aliana Nord Atlantica, aceasta cooperare a fost intotdeauna foarte transparenta. Absolut toti parametrii cooperarii noastre cu NATO sunt accesibile online si pe planul individual de parteneriat cu NATO. Aceste lucruri sunt cunoscute. Aceasta cooperare se face in spiritul respectului realitatii constitutionale ale Republicii Moldova si aici desigur asteptam si noi sa vedem care sunt detalii, dar toate aceste masuri sunt transparente si in deplin respect fata de dreptul nostru suveran. Pe de o parte de a continua sa actionam in parametri Constitutiei noastre, pe de alta parte de a dezvolta relatiile noastre cu state partenere, cu organizatii partenere care ne ajuta sa fortificam capacitatea Republicii Moldova de a rezista intr-un mediu international foarte problematic", a mentionat ministrul Nicu Popescu.

Presedintele Klaus Iohannis a precizat ca a fost decisa adoptarea unui pachet de masuri de asistenta si intensificarea sprijinului pentru Republica Moldova si Georgia.