Politia a venit cu precizari, dupa ce liderul Asociatiei Forta Fermierilor, Alexandr Slusari, a spus ca guvernarea prefera in loc de dialog cu agricultorii, sa trimita la ei noapte mascati. Astfel, oamenii legii spun ca nu au fost implicate fortele speciale si nu au intervenit mascatii, iar aceste declaratii sunt false.

Publicat:13.02.2024, 11:34

„Politistii responsabili de mentinerea ordinii publice au fost prezenti, ca la oricare alt eveniment de acest gen, pentru a mentine ordinea publica, avand o comunicare cu persoanele, cu atat mai mult ca in jurul orei 21:00 au inceput altercatii pe traseu intre soferii de TIR si fermieri. Catalogam aceste acuzatii drept o provocare in adresa Politiei, menita sa dezinformeze societatea”, se arata in comunicatul politiei. 

In acest context, oamenii legii solicita persoanelor care au adus acuzatii Politiei, sa publice macar o secventa video in care asa cum declara “au intervenit mascatii”.

Citeste si : Slusari: „Guvernarea prefera in loc de dialog cu agricultorii, sa trimita la ei noapte mascati”

Pe 7 feburarie, agricultorii din sudul Moldovei au reluat protestele pentru ca sunt „extrem de capitalizati, presati de creditori si nu vor avea resurse pentru lucrari de primavara”. 

Fermierii vorbesc din primavara anului trecut despre problemele financiare pe care le au pe fondul razboiului din Ucraina, cerand in repetate randul ca Guvernul sa vina cu masuri de sprijin. Responsabilii de la Asociatia Forta Fermierilor spun ca problemele agricultorilor au ramas nerezolvate, chiar daca s-au facut multe promisiuni. De partea cealalta, Ministrul agriculturii da asigurari ca ajutorul va fi oferit in curand.

Citeste si : Motorina oferita gratuit de Romania anul trecut pentru agricultorii moldoveni nu a fost distribuita inca fermierilor. Motivul invocat de autoritati - VIDEO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.