Dupa ce ieri presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anuntat in cadrul unui briefing de presa ca Rusia isi propune sa intreprinda actiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului si luare de ostatici, Kremlinul a venit cu o reactie. Ministerul de Externe rus sustine ca afirmatiile sunt nefondate si au ca scop sa atraga Moldova intr-o confruntare dura cu Rusia.

Ultimul update: 14.02.2023, 09:46 Publicat:14.02.2023, 09:47

"Am acordat atentie declaratiei Presedintelui Republicii Moldova, M. Sandu, din 13 februarie, ca departamentele moldovenesti „au confirmat” informatiile regimului de la Kiev despre existenta „planului Rusiei de destabilizare a situatiei din Moldova” 

Astfel de afirmatii sunt complet nefondate. Sunt construite in spiritul tehnicilor clasice care sunt adesea folosite de Statele Unite, alte tari occidentale si Ucraina. In primul rand, acuzati cu referire la informatii secrete care se presupune ca nu pot fi verificate, apoi le folositi pentru a-si justifica propriile actiuni ilegale" , au precizat autoritatile de la Kremlin.

Totodata, acestia au adaugat ca informatiile aparute fac parte din obiectivul Kievului, pentru a atrage Chisinaul intr-o confruntare dura cu Rusia si de a distrage atentia de la problemele interne.

"La randul lor, autoritatile moldovenesti au confirmat acest fals pentru a, folosind mitul amenintarii rusesti, de a distrage atentia cetatenilor moldoveni de la problemele interne cauzate, in primul rand, de cursul social-economic esuat al actualei administratii, pentru a intari lupta impotriva disidentei si a oponentilor politici.

Astfel de planuri, apropo, sunt deja implementate si sunt implicate in naratiuni sincer rusofobe. Este de remarcat ca chiar in Moldova, multi au perceput cu neincredere si nedumerire declaratia lui M. Sandu" , au mai mentionat responsabilii.

Ulterior, acestia au respins insinuarile despre presupusa dorinta a Rusiei de a „submina” situatia din Republica Moldova si au indemnat autoritatile sa nu cedeze provocarilor din afara tarii.

"Spre deosebire de tarile occidentale si Ucraina, noi nu ne amestecam in treburile interne ale Moldovei si ale altor tari ale lumii. Rusia nu reprezinta o amenintare la adresa securitatii Republicii Moldova si reprezinta dezvoltarea unei cooperari bilaterale reciproc avantajoase si egale

Facem apel la autoritatile moldovenesti sa dea dovada de spirit de stat, sa nu cedeze provocarilor din afara si sa se ghideze in actiunile lor de interesele cetatenilor tarii lor, prin intelegerea marilor avantaje pe care le pot aduce Republicii Moldova relatiile de prietenie stabile cu Rusia" , a adaugat Ministerul Afacerilor Externe.

Ieri, presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mentionat ca anuntul facut de presedintele Zelenski privind planurile Federatiei Ruse de destabilizare a Republicii Moldova, au fost confirmate de institutiile noastre. Sefa statului anunta ca in urmatoarea perioada Rusia isi propune sa puna in aplicare actiuni cu implicarea unor diversionisti cu pregatire militara, camuflati in civili care sa intreprinda actiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului si luare de ostatic.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.