Comisarul european, Oliver Varhelyi, i-a inmanat chestionarul de aderare la Uniunea Europeana, ministrului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

Ultimul update: 11.04.2022, 14:47 Publicat:11.04.2022, 14:27

Astazi a avut loc reuniunea ministrilor de externe ai statelor membre, la Luxemburg. In cadrul acestei intalniri, Republica Moldova a primit chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la Uniunea Europeana.

„Asa cum am spus, am inceput sa lucram la cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeana. Primul pas pentru Moldova este de a demonstra comisiei europene dorinta de a deveni stat membru al Uniunii Europene”, a declarat Varhelyi.

Vicepremierul a mentionat ca este o zi istorica si importanta pentru Republica Moldova.

„Tara noastra isi accelereaza parcursul european. Am reiterat ca suntem parte a Europei nu doar geografic, dar si prin identitatea pe care o purtam, valorile pe care le impartasim, prin limba romana, limba oficiala a UE pe care o vorbim si prin istoria comuna pe care o avem. Ne asteapta o perioada de munca intensa asa ca incepand chiar de astazi, cand am primit chestionarul, institutiile sunt pregatite pentru a furniza informatiile necesare in cel mai scurt timp. Vom implica in acest proces nu numai autoritatile, ci si societatea noastra civila pentru ca aderarea la Uniunea Europeana reprezinta un proiect de tara care vizeaza viitorul fiecaruia dintre noi”, a declarat Popescu.