Trei candidati pentru functia de procuror sef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalitatii Organizate si Cauze Speciale au fost admisi la a doua etapa a preselectie, proba interviu. Este vorba despre avocatul Andrei Matco, seful interimar al Directiei generale urmarire penala in cadrul CNA, Eugen Rurac si fostul sef interimar al PCCOCS, Sergiu Russu. Decizia a fost luata astazi de Comisia speciala de preselectie a candidatilor.

Ultimul update: 23.01.2023, 19:52 Publicat:23.01.2023, 19:24

Comisia speciala a stabilit intervievarea candidatilor mentionati pe 1 februarie, incepand cu ora 10:00, in sediul Consiliului Superior al Procurorilor. 

„Etapa a doua, interviul, se desfasoara in scopul evaluarii competentelor manageriale si profesionale corespunzatoare functiei de procuror-sef al procuraturii specializate, reputatiei ireprosabile si daca in privinta candidatului nu exista suspiciuni rezonabile privind comiterea actelor de coruptie, a actelor conexe acestora sau a faptelor coruptibile in sensul Legii integritatii”, se arata in comunicatul emis de CSP. 

Pe 11 noiembrie anul trecut, CSP a anuntat concurs pentru selectarea candidatului la functia de procuror-sef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalitatii Organizate si Cauzelor Speciale. Trei candidati s-au inscris in concurs. 

Primul este Sergiu Russu, care a fost pana pe 16 ianuarie sef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalitatii Organizate si Cauzelor Speciale, atunci cand membrii CSP l-au numit in aceasta functie pe procurorul Victor Furtuna.Membrii CSP si-au dat votul pentru el, desi procurorul general interimar, Ion Munteanu, a inaintat pentru aceasta functie candidatura lui Sergiu Russu

Al doilea candidat este Eugen Rurac care a instrumentat mai multe dosare de rezonanta cum ar fi cel al presedintelui CSJ, Ion Druta, acuzat de imbogatire ilicita, sau „Мetalferos”. Tot Rurac a fost cel care a renuntat, intr-un final, la invinuirea pe numele actualui presedinte al Curtii Constitutionale, Domnica Manole. Rurac a gestionat si dosarul pe numele fostului deputat Chiril Lucinschi, condamnat de prima instanta in dosarul fraudei bancare. 

A treia persoana care aspira la functia de sef PCCOCS este avocatul Andrei Matco. Anterior, acesta a detinut functia de sef-adjunct al sectiei judiciare si investigatii generale in Procuratura municipiul Chisinau.  

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.