Rudele unei femei care a murit saptamana trecuta la Institutul de Medicina Urgenta, unde se trata de Covid, acuza medicii ca aveau un comportament nepotrivit fata de pacienta. Mai mult, acestia sustin ca atunci cand au mers sa ia lucrurile femeii, inelul de aur lipsea. Responsabilii institutiei neaga acuzatiile.

Publicat:14.12.2020, 19:17

Angela Begu spune ca verisoara ei ar fi fost neglijata de doctori in toata perioada de tratament. 

Angela BEGU, VERISOARA FEMEII DECEDATE: "In fiecare zi telefonam si atat ne spunea: “Pacienta e grava.” Si atat. Intrebam: “Medicamente aveti de ajuns? Aveti cu ce trata pacientii?” 

-Avem.“

Aceasta sustine ca, inainte de a fi spitalizata, femeia a chemat in mod repedat ambulanta, dar medicii ar fi avut un comportament nepotrivit.

Angela BEGU, VERISOARA FEMEII DECEDATE:“De ce facem asa panica? Ca sunt o multime de pacienti. I-au facut ce i-au facut, la spital nu au luat-o, au lasat-o.

In aceeasi situatie s-ar fi pomenit si atunci cand a chemat ambulanta a doua oara. 

“Iarasi strigate pana deasupra capului.”
Purtatorul de cuvant al CNAMUP ne-a spus sa trimitem o solicitare ca sa ne ofere un comentariu. 

Angela Begu sustine ca in ziua in care a venit sa preia lucrurile femeii rapuse de coronavirus, un obiect pretios lipsea. 

Angela BEGU, VERISOARA FEMEII DECEDATE: “De acasa pacienta s-a pornit cu verigheta la mana. Lucratorii medicali toti refuza si spun ca nu avea verigheta. Aici sunt lucrurile personale, din haine, si bunurile. Denumirea bunurilor: telefonul, portmoneul care era cu 670 de lei, buletinul de identitate. Verigheta – absenta.”

Reprezentantul Institutului de Medicina Urgenta a negat acuzatiile.

Dorina ARSENI, PURTATORUL DE CUVANT AL IMU: “Persoana responsabila de primirea bunurilor pacientei spune ca in actul de predare a bunurilor de pret nu este indicat asa obiect ca inel. Noi nu putem afirma, dar nici nega pozitia rudelor care aduc acuzatii. In mod cert va pot spune ca personalul nostru medical, cu siguranta, nu a luat asa obiect.”

Femeia a murit pe data de 9 decembrie si avea varsta de 58 de ani.