Ministerul de Interne al Rusiei a acuzat marti ca „persoane neidentificate” au aruncat in aer un centru radio din Transnistria care retransmitea programe rusesti, relateaza TASS, una dintre agentiile de presa ale Moscovei.

Publicat:26.04.2022, 10:42

„Doua dintre cele mai puternice antene au devenit nefunctionale: un megawatt. Ambele transmiteau programe de radio ale Federatiei Ruse. Niciunul dintre angajatii centrului de radio Pridnestrovian si localnici nu au fost raniti", a declarat ministerul rus de Interne intr-un comunicat remis presei.

Minstrul Afacerilor Interne al provinciei separatiste nerecunoscute de comunitatea internationala a anuntat anterior ca va verifica „informatiile aparute pe retelele de socializare” despre explozia care a afectat un „mare centru radio” din satul Maiak.

Tensiuni diplomatice intre Rusia si Republica Moldova

Anuntul ministerului de Interne de la Moscova vine dupa ce joia trecuta ambasadorul rus de la Chisinau a fost convocat pentru discutii de autoritatile moldovene din cauza amenintarilor facute la adresa presedintelui Maia Sandu.

Senatorul rus Aleksei Puskov, seful Comisiei provizorii a Consiliului Federatiei (camera superioara a parlamentului rus) pentru politica informationala, a amenintat-o direct pe presedinta Maia Sandu ca tara sa ar putea sfarsi la „cosul de gunoi al istoriei”.

Ambasadorul rus a fost convocat din nou de ministerul de Externe al Republicii Moldova si vineri dupa ce un general rus a spus ca trupele rusesti au ca obiectiv sa ajunga in Transnistria.

Rusia a dat asigurari luni ca nu exista niciun risc in Transnistria si ca doreste „o solutionare pasnica” a situatiei de acolo.

Tensiunile dintre cele doua tari au loc in contextul razboiului din Ucraina si a faptului ca, la fel ca Kievul, si Moldova a anuntat ca doreste o aderare accelerata la Uniunea Europeana, completand chestionarul de aderare in doar 10 zile.

Sursa: