De ziua lui Ion Ceban, Ruslan Codreanu a tinut sa ii aminteasca edilului functia sa publica. Fostul primar interimar al capitalei i-a enumerat primarului capitalei toate promisiunile facute, dar nerealizate.

Publicat:30.06.2020, 19:11

Ruslan CODREANU, FOSTUL PRIMAR INTERIMAR AL CAPITALEI: "Draga Ion,

Implinesti 40 de ani si aproape 20 de ani i-ai petrecut la tribuna, promitand lucruri oamenilor. Te-am cunoscut comunist inrait, care usor usor s-a transformat intr-un socialist versat. Pentru tine, a striga la tribuna a devenit dupa atatia ani, un stil de viata.

Totusi, azi de ziua ta, vreau sa iti amintesc de functia ta publica. De faptul, ca tot uiti ca esti primarul tuturor chisinauienilor. Si de faptul ca ai promis multe in campania electorala, dar te tot lauzi cu proiectele altora.

La 40 de ani, schimband prefixul, poate e cazul sa iti schimbi si atitudinea in activitate. Sa faci diferenta intre a striga in megafon si ce inseamna a conduce o institutie publica. Poate ar fi cazul sa iti aduci aminte de tot ce ai promis oamenilor:
- Ai promis o primarie fara coruptie, dar ai reangajat pe toti cei care au fost dati afara pentru incompetenta si coruptie.
- Ai semnat un angajament prin care spuneai ca nu vei dezbina si nu te vei ocupa de istorie, dar primul lucru care l-ai facut a fost sa deschizi muzeul blocadei Lenigradului.
- Te-ai laudat ca vei deschide 20 de gradinite noi, dar nu esti in stare sa duci pana la capat cele initiate in 2019.
- Ai promis locuri de munca, in special pentru tineri, dar ai lasat si lasi de izbeliste pe cei care au pierdut locuri de munca.
- Ai promis blocarea alocarii terenurilor in lipsa Planului Urbanistic General, dar ai scos la licitatii pe banuti terenuri municipale.
- Sareai pe garduri si santiere de constructie, dar acum ai luat apa in gura si ai deblocat constructiile ilegale care au fost stopate.
-Ai promis un oras al investitiilor, dar nu ai venit cu o pozitie clara fata de mediul de afaceri afectat.
- Strigai ca parintii nu vor mai plati pentru reparatii in gradinite, dar bani se colecteaza in continuare. Si tii copiii inchisi in case.
- Ai fluturat cu scrisorele ca iesi din partid, dar ii raportezi lui Dodon mai des decat te vezi cu oamenii.

Lista e foarte lunga, dar ma opresc aici. Iti doresc mult succes in activitate. Sa uiti ca e an electoral pentru seful tau, sa lasi populismul ieftin care ne va costa enorm de mult pe toti. Nu te mai victimiza si da vina pe fostele administratii ca esti deja al 5-lea an in Primarie.

Incepe 40 ani cu dreptul si gospodareste acest oras.