S-au dedicat ani buni teatrului, iar acum s-au pomenit in impas. Nemultumiti ca spectacolele au fost, din nou, interzise, actorii de la Geneza Art cer autoritatilor sa-si revizuiasca decizia. Acestia spun ca pot activa intr-un regim special, la fel ca restaurantele si barurile. In ultima hotarare emisa de autoritati scrie ca treatrele raman cu usile inchise pana pe 15 ianuarie.

Publicat:28.12.2020, 19:07

Vestea ca raman fara un loc de munca le-a cazut ca un trasnet actorilor de teatre. Astazi, acestia si-au exprimat nemultumirile fata de deciziile luate anterior de autoritati.

Daniela BURLACA, REGIZOARE LA TEATRUL “GENEZA ART”:  “Am ramas cu lacrimi in ochi atunci cand am vazut ca suntem intr-un hal fara de hal, ca incercam sa valorificam, incercam sa valoram, incercam sa trecem dincolo de hotarele tarii.”

Iurie Gologan spune ca lipsa unor decizii echitabile in raport cu toate domeniile l-a nemultumit.

Iurie GOLOGAN, ACTOR LA TEATRUL “GENEZA ART”:  “Daca unora le este permis sa lucreze pana la orele 22, stimate autoritati, sa stiti ca si teatrul Geneza-Art are spectacole care pot fi incheiate pana la ora 21:30, 21:55. Avem timp suficient pentru ca sa eliberam sala, sa o dezinfectam.”

Arta nu se reprofileaza, spun actorii. 

Viorel COZMA, ACTOR LA TEATRUL “GENEZA ART”:  “Ei ucid speranta si visul oamenilor de arta. Nu vrem sa ne reprofilam. Vrem sa lucram aici, in tara noastra mica.”

Regizoarea teatrului Geneza-ART spune ca si-ar dori ca teatrele sa revina, cel putin, la scenariul din aceasta toamna, atunci cand spectacolele se desfasurau cu participarea unui numar restrans de oameni si respectand masurile de protectie.

Daniela BURLACA, REGIZOARE LA TEATRUL “GENEZA ART”: “Inainte de spectacol si dupa spectacol se facea aceasta dezinfectie in masa pe toate spatiile, 00.16 pe scena, sala, cabina, costumerie, chiar si in depozite.”

In luna martie, spectacolele au fost puse pe pauza, iar dupa sase luni, in august, acestea au fost permise in aer liber. Ulterior, autoritatile au decis ca teatrele isi deschid usile pentru public, dar cu un numar limitat de spectatori. In noiembrie, insa, Comisia Nationala Extraordinara de Sanatate Publica a emis o hotarare prin care teatrele au fost din nou inchise, pana pe data de 15 ianuarie.