Scandal in jurul unei cutii cu bastonase. Imaginea care apare pe aceasta a stranit nemultumirea unor activisti, care au calificat-o drept sexista. Consiliul pentru egalitate a decis ca producatorul sa inlocuiasca designul, cel din urma insa nu recunoaste acuzatiile.

Publicat:23.10.2019, 19:20

Pe cutia cu bastonase apare o fetita pe plaja, purtand costum de baie. In imagine aceasta are forme accentuate, nepotrivite varstei.

Mai multi activisti au depus o plangere la Consiliul pentru prevenirea si eliminarea discriminarii si asigurarea egalitatii, iar acestia au convocat cele doua parti.

Contactati telefonic, reprezentantii companiei ne-au comunicat ca nu au primit de la Consiliul pentru egalitate o solicitare oficiala de a retrage imaginea de pe ambalaj. Intr-o reactie a acestora, publicata de Consiliu, se arata ca:

“Reclamata dezaproba cele indicate de petitionare, considerand ca nu s-au incalcat prevederile Legii cu privire la asigurarea egalitatii." Imaginea fetitei de pe ambalaj este un brand si manifesta nedumerire din ce considerente, la cerinta unor terti, urmeaza sa-si retraga produsul de pe piata.

Firmei i-a fost recomandat sa retraga cutiile de pe piata. Decizia poate fi contestata in termen de 30 de zile. Consiliul concurentei urmeaza sa i-a cunostinta de recomandarile Consiliului pentru egalitatea si sa amendeze intreprinderea.