Si-a gasit micutul cu fruntea ranita. O mama care-si duce fiul la gradinita numarul 185 din capitala acuza conducerea institutiei ca ar fi lasat copiii nesupravegheati. Educatoarea spune ca i-a lasat in grija ajutorului ei, iar, in grupele numeroase, asemenea incidente sunt inevitabile. Parintele vrea sa o dea in judecata pentru neglijenta. Iar cei de la Directia Educatie nu au venit deocamdata cu o reactie.

Publicat:14.11.2019, 15:46

Incidentul a avut loc acum doua saptamani. Peste o ora dupa ce si-a lasat copilul de cinci ani la gradinita, Olga Adamachi a fost telefonata sa revina in institutie pentru ca acesta s-a lovit la cap.

Olga ADAMACHI, PARINTE: “Copilul s-a impiedicat de covoras si a cazut cu fruntea in scaunel. Alt copil mi-a spus ca s-a jucat si a fost impins de alt baietel. El imi spune ca s-a pornit dadaca si s-a speriat.”

Parintele acuza educatoarea de neglijenta.

Olga ADAMACHI, PARINTE: “Au ramas nesupravegheati, au ramas in grija dadacei de 18 ani.”

Aceasta mai spune ca in gradinita nu este medic care sa le acorde primul ajutor micutilor.

Valentina CEBOTARIOVA, DIRECTOAREA GRADINITEI NR. 185: “Avem asistent medical, e in concediu, dar revine in decembrie.”

Din fotografiile facute de aceasta imediat dupa accident, se vede o fisura adanca pe fruntea copilului. Ulterior, baietelul a suportat o intervetie chirurgicala.

Olga ADAMACHI, PARINTE: “Copilul necesita ingijiri medicala inca 30 de zile. Ni s-a spus sa mergem sa facem analize la cap. Copilul plange noaptea si spune ca se poate sa plecam in alta tara, nu vreau sa merg la aceasta gradinita. A devenit mult mai sensibil dupa acest caz.”

Dupa cele intamplate, Olga Adamachi a depus o plangere la Directia Educatie. In prezent educatoarea nu face ore in grupa respectiva. 

Lilia PRICOB, EDUCATOARE: “Incidentele sunt inevitabile, intr-un numar de 38 de copii. 06: 45 Nu e bine ce se intampla, dar se intampla.”

Parintele spune ca intre timp, administratia institutiei ar monta parintii impotriva ei, lucru respins de acestia.

Olga ADAMACHI, PARINTE: “Ea a pus toti parintii impotriva mea. Mi-a spus ca cum mi-am permis sa merg si sa-i stric autoritatea la Directie.”

Valentina CEBOTARIOVA, DIRECTOAREA GRADINITEI NR. 185: “Are sanctiune disciplinara, mustrare.”

Deocamdata cei de la Directia Educatie nu ne-au raspuns la telefon pentru comentarii.

Olga Adamachi spune ca va merge in instanta de judecata. In noiembrie anul trecut, un parinte a inregistrat in aceeasi institutie cum un ajutor de educator striga si loveste copiii. Ulterior angajata a fost demisa din functie.