Scandalul legat de constructia bisericii de pe teritoriul gradinitei nr. 150 din capitala s-a aprins din nou. Pe terenul din curtea gradinitei edificiul continua sa fie inaltat, spre nemultumirea unor parinti. Astazi acolo a mers viceprimarul capitalei, Victor Chioronda. Acesta a spus ca s-a ajuns aici pentru ca autoritatile locale nu si-au facut treaba si ca va veni cu o solutie dupa ce problema va fi discutat la primarie.

Publicat:02.12.2019, 20:39

Desi mai multi parinti spun ca nu si-au dat acordul pentru constructia bisericii, pe altii nu-i deranjeaz ca in curtea gradinitei se ridica un lacas sfant.

Astazi acolo a mers viceprimarul capitalei Victor Chironda care a spus ca autoritatile locale au eliberat documente impotriva regulamentului si ca biserica se construieste ilegal.

Victor CHIRONDA, VICEPRIMAR AL CAPITALEI:“Ceea ce se intampla aici este rezultatul faptului ca pana acum autoritatile locale nu si-au facut treaba. S-au incalcat norme de constructie si multe alte lucruri.”

Acesta nu a oferit solutii, dar a promis ca probleme va fi pusa in discutie la sedinta Consiliului Municipal.

Si membrii grupului online “Parinti Solidari” spun ca lucrarile de constructie sunt ilegale si acolo ar trebui sa fie ridicat un centru cultural-spiritual si nu o biserica.

Ala REVENCO, REPREZENTANTA ASOCIATIEI “PARINTI SOLIDARI”: "Cat noi nu am solicitat autoritatile, ei nu au putut prezenta nimic. Aici trebuia sa fie o biblioteca cu centrul de educatie moral-spirituala, conform documentelor oficiale.”

Locuitorii blocurilor din apropiere sustin constructia bisericii si spun ca acum e prea tarziu sa se dea inapoi. 

Biserica din curtea gradinitei a ajuns in atentia autoritatilor dupa ce mai multi parinti au postat imagini pe retelele de socializare cu slujbele care se oficiau acolo. In capitala sunt cel putin 10 biserici ridicate pe teritoriile gradinitelor si ale scolilor.