Scandal la sedinta consiliului local dintr-o comuna din raionul Glodeni. Mai multi locuitori si consilieri locali au luat la rost primarul localitatii, pentru ca ar face PR politic fostului partid SOR, membrii caruia sunt certati cu legea, atribuindu-i un proiect finantat din bani publici. Primarul a neagat acuzatiile care i se aduc.

Publicat:19.09.2023, 17:00

„Intrebarea mea este, dumneavoastra ati iesit cu declaratii ca da, intr-adevar, Ilan Sor a facut iluminatul. Stiind dumneavoastra ca nu este asa, este un fals."

Asa a inceput sedinta consiliului local din cadrul comunei Cuhnesti, raionul Glodeni. Consilierul Victor Schin acuza primarul ca ar atribui un proiect, realizat in cadrul Satului European Expres, echipei lui Ilan Sor. Angela Ceban a negat acuzatiile. 

„-Eu asa am stipulat 16 km s-au facut din cadrul proiectului Satul European expres. Restul s-a facut din afara altui proiect. Aproape 10 km.
- Stop, aici asteptam sa va prind. Alta minciuna.
- Fara alta minciuna.
- Dati-mi voie sa ma expun.
- Cui spuneti aceste povesti cu zmei."

Si localnicii s-au aratat indignati ca proiectul iluminatului stradal din comuna, finantat de stat, este atribuit echipei fugarului Sor, condamnat de Curtea de Apel la 15 ani de inchisoare.

„Nu induceti lumea in eroare, ca Sor la noi practic nimic nu a facut. Nu faceti campanie electorala."

Primarul insista ca o parte din iluminatul stradal a fost finantat in cadrul proiectului Satul European Expres. Iar o alta a fost asigurata de un finantator, spune primarul, evitand sa vorbeasca despre echipa lui Sor. 

Angela CEBAN, PRIMARUL COMUNEI CUHNESTI, RAIONUL GLODENI:„A inceput proiectul, sunt inca lucrari. Restul, am apelat la diferiti finantatori. Si iata acest proiect, de aproximativ 10 kilometri.”

Asta desi, intr-un filmulet video publicat de Marina Tauber, in care apare si primarul, echipa lui Sor isi atribuie meritele.

Angela Ceban a candidat la functia de primar al comunei Cuhnesti din partea Partidului Sor, care intre timp a fost scos in afara legii.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.