Deputatul PDM, Pavel Filip, spune ca bugetul tarii noastre risca sa ramana fara circa 160 milioane de lei anual, dupa ce Guvernul a admis in politica fiscala pentru 2021 o smecherie legata de tigari.

Publicat:02.12.2020, 11:35

"Astfel, sub pretextul armonizarii cu legislatia UE, statul introduce o notiune noua: "Tigari cu foi (cigarillos)". Doar ca Guvernul propune pentru aceste tigari accize de cateva ori mai mici decat la tigarile obisnuite, ceea ce inseamna, pentru cei care controleaza domeniul – profituri mai mari, iar pentru stat – incasari mai mici. Mai exact, bugetul ar fi prejudiciat cu 160 milioane de lei pe an. Din acesti bani, am putea plati indemnizatii de cate 16 000 lei pentru toti cei 10 000 de medici infectati cu Covid!", a scris deputatul pe pagina sa de facebook.

Parlamentarul mai spune ca a depus un amendament pentru anularea acestui lucru si care vine sa uniformizeze accizele pentru produsele din tutun similare, in corespundere cu normele UE, si sa alinieze politica fisclala la obiectivele din domeniul sanatatii.

Astazi, si presedintele fractiunii PAS din Parlament, Igor Grosu, a cerut Guvernului retragerea proiectului de buget si a politicii fiscale. Potrivit lui, acestea nu au fost supuse consultarilor publice si au incalcat normele de transparenta. Totodata, deputatul spune ca proiectul include mai multe scheme care ar putea duce tara intr-o criza si mai mare.

Citeste si :  PAS cere Guvernului retragerea imediata a proiectului de buget si politica fiscala - VIDEO