Aflat la Chisinau, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, a avut inalnire cu studentii de la Universitatea de Stat. Acesta le-a vorbit studentilor despre importanta lor in parcursul european al tarii, mentionand ca tanara generatie a tarii noastre este deja europeana.

Publicat:15.09.2023, 14:55

„Studentii si profesorii Facultatii Relatii Internationale, Stiinte Politice si Administrative (FRISPA) a USM au asistat astazi, la o lectie de diplomatie si pledoarie pentru integrarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana, sustinuta de catre secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, aflat intr-o vizita la Universitatea de Stat din Moldova. In discursul sau, oficialul NATO a subliniat ca Alianta Atlanticului de Nord sustine si respecta statutul de neutralitate al Republicii Moldova si a dat asigurari ca in prezent, amenintari militare la adresa tarii noastre nu exista. De asemenea, a explicat rolul si scopul Aliantei Atlanticului de Nord, care este asigurarea pacii, a stabilitatii si a securitatii”, se arata intr-un comunicat emis de cei de la Universitate.

Mircea Geoana a mai spus ca se afla in Republica Moldova nu pentru a incuraja tara noastra sa adere la NATO, ci pentru a face pledoarie pentru integrarea Republicii Moldova la marea familie europeana.

 „Drumul spre aderare nu va fi usor, dar Republica Moldova nu trebuie sa rateze aceasta sansa. In UE este locul fiecaruia dintre voi”, a declarat secretarul general adjunct al NATO.

La final, oficialul a raspuns la intrebarile studentilor FRISPA si a incheiat cu un mesaj de incurajare pentru studentii Universitatii de Stat din Moldova.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.