Dupa ce a fost retrogradata din functie, sefa serviciului de presa al Ministerului de Interne sustine ca in ultimul an institutia a devenit un instrument politic, iar conducerea ar fi dirijata de politicieni. Alina Zbanca acuza ca a fost intimidata de seful SPIA si supusa presiunilor. Pavel Voicu nu ne-a raspuns pentru un comentariu, iar seful Spia sustine ca Zbanca avea probleme de disciplina. 

Publicat:04.05.2021, 17:16

Alina ZBANCA, FOSTA SEFA A SERVICIULUI DE PRESA AL MAI:  “Eu am lucrat aproape sapte ani in aceasta institutie, cu cinci ministri, nu am vazut mai multa politizare intr-o alta perioada decat in aceasta perioada. Nu am vazut atata indiferenta.

-Prin ce ea se vede?

-Este o atitudine la nivel de politicieni si de oameni care au promovat aceste persoane in aceste functii.”

Alina Zbanca sustine ca a fost retrogradata din functie conform unui ordin emis de catre Ministrul Interimar al MAI, Pavel Voicu, in baza unor anchete de serviciu initiate cu privire la activitatea ei. Fosta comunicatoare din cadrul MAI sustine ca va ataca in instanta de judecata ordinul emis de Pavel Voicu. Totodata, Zbanca spune ca a fost atentionata direct ca trebuie sa plece, de seful SPIA si chiar amenintata.

Alina ZBANCA, EX-SEFA SERVICIULUI DE PRESA DIN CADRUL MAI: “El mi-a spus acea fraza in rusa, important sa avem un om, pentru ca un articol din lege gasim ca sa te dam afara. Tot el a recunoscut ca SPIA este acum un instrument - bisturiu.”

Seful SPIA, Ion Mamaliga a negat declaratiile si a spus ca Zbanca a fost retrogradata pentru ca a intarziat de mai bine de 40 de ori la munca.

Ion MAMALIGA, SEFUL SPIA: “Daca vrea sa se lanseze in politica, sa faca declaratii politice in afara functiei. Am avut o discutie cu dumneaei si i-am spus sa-si revada activitatea de serviciu. Ea a fost retrogradata in functie in baza unei anchete de serviciu care a documentat modul de indeplinire a obligatiunilor de serviciu, si respectarea disciplinei.”

L-am sunat si pe ministrul demisionar, Pavel Voicu pentru o reactie, insa acesta nu ne-a raspuns la apeluri.