Seful Directiei Transport a primariei Chisinau, care si-a dat demisia acum patru zile, ar avea diploma de licenta falsa. Rectorul Universitatii Tehnice sustine ca institutia nu i-a eliberat un asemenea act lui Adrian Boldurescu si ca, de fapt, acesta a fost exmatriculat. Sunt niste aberatii, raspunde scurt Boldurescu.

Publicat:27.01.2020, 20:51

Adrian Boldurescu a fost inmatriculat la Facultatea Urbanism si Arhitectura, specialitatea „Inginerie si management in protectia mediului” in anul 2000, insa asa si nu a mai finalizat studiile, ne-a spus rectorul Universitatii Tehnice din Moldova. Viorel Bostan sustine ca diploma de licenta a fostului sef de la Directia Transport nu este adevarata.

Viorel BOSTAN, RECTORUL UTM: "Diploma respectiva nu apartine UTM, nu a fost eliberata acestui cetatean, a fost inmatriculat in 2000 si exmatriculat in 2001 fiind ca nu se prezenta la studii."

Cum a ajuns sa-i fie eliberat actul insa, rectorul spune ca nu stie si ca de acest lucru ar trebui sa se ocupe politia. Boldurescu a negat aceste informații. 

Adrian BOLDURESCU, SEFUL DEMISIONAR AL DIRECTIEI TRANSPORT: „Sunt niste aberatii.”

Acesta sustine ca a plecat din functie pentru ca are probleme de sanatate si urmeaza sa ajunga in Romania pentru un tratament. Adrian Boldurescu a scris o cerere de demisie acum patru zile, iar a doua zi Ion Ceban i-a semnat-o. El a fost angajat la Direcția Transport in 2010, pe cand primar era Dorin Chirtoaca.

Dorin CHIRTOACA, FOSTUL PRIMAR AL CAPITALEI: „Prima data dumnealui a fost angajat in calitate de specialist, angajat de rand al Directia Transport si atunci a participat la concurs, a avut loc o angajare in conformitate cu legea. Studiile superioare erau obligatorii si pentru a accede in acea functie. Din acel moment a fost promovat in functii....”

Trei ani mai târziu, Boldurescu a fost numit șef la Direcția Transport, iar in 2014 el a fost demis de Dorin Chirtoaca, lucru negat de fostul primar. In luna martie anul trecut acesta a fost restabilit în funcție printr-o decizie a instantei de judecata, iar Primaria Chisinau a fost obligata sa-i achite aproape cinci sute de mii de lei, pentru perioada 2014-2019 în care nu a primit salariu.

In 2015, la doar o luna dupa ce Chiril Gaburici a ocupat fotoliul de prim-ministru, fiind votat de PLDM, PD si PCRM, a iesit la el nu a obtinut diploma de bacalaureat și ca a folosit una falsa ca sa intre la facultate. Peste trei zile acesta si-a dat demisia.