S-a racit vremea, oamenii au inceput sa faca focul in sobe, iar odata cu asta creste riscul de incendii si intoxicatii cu monoxid de carbon.  Asa ca pana la sfaristul sezonului rece pompierii cutreiera localitatile pentru a le vorbi despre cum sa se protejeze de nenorociri. Astazi salvatorii au fost in comuna Bacioi unde au gasit mai multe incalcari. Gospodarii promit ca vor lua masuri, astfel incat sa nu-si puie viata in pericol.

Publicat:27.10.2020, 19:40

De cand s-a racit vremea Vera Gutu face zilnic focul in soba. Important sa fie cald, spune femeia, iar cat tine de normele antiincendiare a aflat astazi de la pompieri ce nu face corect.

Femeia a venit cu explicatii, iar pompierii cu sfaturi, de care ar trebui sa tina cont pentru a evita o tragedie.

Vera GUTU: “Toate regulile le respectam, pe plita nu punem nimic, de pe soba tot dam jos cand incalzim, eu cred ca usile sunt inchise, soba e curatita.”

Uscarea hainelor pe soba este una dintre cele mai fecevente cauze de izbucnire a incendiilor, spun pompierii.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, 14 persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon in ultimele 2 luni.

Vasile GASPAR, SEFUL DIRECTIEI DE PREVENIRE A RISCURILOR AL IGSU:  “Din pacate au fost inregistrate si victime, recent in raionul Cahul, pe intreg teritoriul Republicii Moldova. Unele din principalele motive sau cauze care au dus la aceasta sunt neverificarea sobelor cu acumulare de caldura, vara aceste sobe nu au fost utilizate si majoritatea cetatenilor omit aceasta verificare.”

Campania de prevenire a incendiilor lansata de pompieri va dura pana la sfarsitul sezonuli rece. De la inceputul anului au fost inregistrate 132 de incendii din cauza nerespectarii regulilor de aparare impotriva incendiilor si utilizarea incorecta a sobelor si cosurilor de fum.