Si-au indulcit colegii si au salvat o viata. Peste o mie de elevi de la liceul Hyperion din Durlesti au organizat un targ in curtea scolii, la care au vandut prajituri si fructe. La final au adunat 64 de mii de lei, bani care vor ajunge la un coleg, diagnosticat cu o tumoare, care l-a dus in scaunul cu rotile.

Publicat:11.10.2019, 19:17

Dupa ce seara trecuta au petrecut-o la bucatarie, printre faina, praf de copt si umpluturi delicioase, astazi elevii de la Hyperion si-au adus parjiturile rumenite, chiar in curtea liceului.

“Avem prajituri, mar, crenvusti in aluat.”

“Asta e facuta de mana mea, alta mamica a facut placinte. Cumpara toti cu bucurie. -Cu cat vindeti? -De la un leu pana la 5.”

Ce au invatat la ora de matematica, au aplicat in practica, unii elevi fiind in rol de vanzator, iar de la limba romana au luat capacitatea de a convinge cumparatorul.

“-Cat ati stat in bucatarie ieri? -Doua ore la sigur. Cu o bucurie foarte mare stiind ca cineva are nevoie de ajutor.”

Ademeniti de prajiturile delicioase, colegii s-au imbulzit la tarabe.

“Am cumparat mai mult, prajituri, pizza. -Suna gustos? -Da, a fost gustos.”

“Mananc o briosa cu ciocolata. E buna, dar inca nu am ajuns la ciocolata."

Asa ca pofta le-a scos elevilor si ultimul leu din buzunar. Totul a avut insa o cauza nobila. Copiii s-au mobilizat pentru a-l ajuta pe Cristi, adolescentul diagnosticat anul trecut cu o tumoare. Acesta a fost operat in Germania, iar acum mai are nevoie de inca o interventie si de reabilitare.

Alexandra MOISEI, MAMA LUI CRISTI: ”Baiatul este activ, bucuros de viata, vrea sa se miste. Mai avem nevoie sa plecam in Germania pentru proceduri, o operatie.”

Cristi MOISEI: ”Le spun un multumesc mare si ca s-au gandit la mine si ca sunt bucurosi sa ma vada.”

Alaturi de Cristi au fost si colegii sai din clasa a 11-a.

“Cand am aflat de boala care sufera, am inceput sa ne mobilizam, sa strangem fonduri.”

Evenimentul a fost oganizat in contextul sarbatorii “Toamna de aur”. 

In urma evenimentului s-au adunat 64 de mii de lei.