Si elevii unei scoli din Causeni au ajuns in ultimele zile la spital, acuzand dureri in burta si febra ridicata. Medicii, care i-au examinat, presupun ca ar fi vorba de o infectie virala abdominala. Specialistii de la Centrul de sanatate Publica din raion au prelevat probe din institutie, dar si de la fantana care asigura scoala cu apa. Saptamana viitoare acestia vor anunta concluzia.

Publicat:13.09.2019, 19:37

Elevii, de diferite varste, au inceput sa se simta rau inca de vinerea trecuta. De atunci, la spital au fost adusi in total 10 copii. Toti acuzau dureri de burta, febra si diaree. 

Aceasta femeie afirma ca fiul sau este bolnav de cateva zile. Dupa ce a vazut ca tratamentul indicat la inceput de saptamana nu-si face efect, astazi a chemat ambulanta.

Peste cateva ore la spital au mai ajuns inca trei copii, cu aceleasi simptome. Dupa ce toti au fost examinati, medicii au exclus varianta unei intoxicatii alimentare.

MEDIC, SPITALUL RAIONAL CAUSENI: „Au fost transportati 4 copii la un interval de jumatate de ora din localitatea Chircaiesti cu boli diaree acute. Anterior s-au mai adresat 3 persoane cu aceleasi semne de boala. Poate sa fie o infectie virala abdominala, dar poate fi intestinala. Copiii au varste de la 9 la 16 ani."

Totodata, Centrul de Sanatate Publica din Causeni a creat o comisie speciala, care s-a deplasat in localitate si a prelevat probe de la cantina scolii, dar si de la fantana arteziana care aprovizioneaza institutia cu apa. Specialistii vor veni cu o concluzie saptamana viitoare.