Obligatia de prezentare fizica a certificatul de inmatriculare a automobilului ar putea fi anulata. Astfel, soferii vor fi nevoiti sa-l poarte fizic doar in cazul calatoriilor peste hotare. Anuntul a fost facut de deputatul PAS, Dumitru Alaiba, pe pagina sa de Facebook. 

Publicat:21.06.2022, 10:30

„Una din preferatele mele ocupatii este sa elimin hartoagele. Vrem sa anulam obligativitatea prezentarii fizice a certificatului de inmatriculare pe teritoriul Republicii Moldova. Datele din certificatul de inmatriculare pot fi verificate online. O sa ajustam legislatia”, a scris Alaiba pe retelele de socializare. 

Totodata, acesta a amintit si despre decizia Legislativului din decembrie de a exclude obligativitatea detinerii permisului de conducere.

„Soferii pot fi verificati fara acest plastic. Astfel, dupa urmatoarea modificare, soferii nu vor trebui sa-si bata capul de hartoage cand pornesc la drum. Politia le poate identifica atat autovehicul, cat si pe ei, fara prezentarea fizica a actelor”, a mentionat Alaiba. 

Deputatul motiveaza aceasta decizie prin comoditatea care o ofera soferilor, dar si un motiv de a nu primi o amenda. 

„Daca nu ai certificat de inmatriculare - platesti amenda 300 de lei, chiar daca ai actele in regula, doar, poate le-ai uitat pe acasa. In 2021 pe articolul respectiv au fost intocmite 5794 procese verbale, iar suma amenzilor a fost de 1,52 mln lei. Acesti bani vor ramane pe viitor in buzunarele soferilor”, a adaugat deputatul PAS Dumitru Alaiba. 

Pe 24 decembrie, Parlamentul a adoptat un proiect de lege in lectura finala, prin care soferii nu vor mai fi obligati sa detina asupra lor permisul de conducere. Astfel ca agentii de patrulare, vor putea verifica in baza de date a Ministerului Afacerilor Interne daca conducatorii auto detin permis de conducere.  

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.