Soferii de tiruri au protestat si astazi in fata ministerului economiei. Zeci de oameni le-au cerut autoritatilor sa gaseasca o solutie si sa emita autorizatii pentru a-si putea vinde produsele peste hotare. Reprezentantii institutiei i-au invitat la o sedinta cu usile inchise, iar ulterior au anuntat ca autorizatii vor fi. Soferii spun, insa, ca acestea nu sunt suficiente pentru toti.

Publicat:08.11.2019, 17:26

Pentru ca ieri nimeni nu le-a explicat cand vor putea sa-si transporte marfa peste hotare, astazi soferii de tiruri au iesit, din nou, la protest.

“Ori vindem tot transportul si plecam din tara asta.”

Reprezentantii ministerului economiei au invitat cinci oameni la discutii, la o sedinta cu usile inchise. Dupa aproape doua ore, in fata protestatarilor au iesit doi responsabili de la minister - reprezentantul unei companii de transport si directorul Uniunii Transportatorilor din Republica Moldova. 

“Rusia a dat doar 500 de autorizatii si gata. Mai mult nu dau. Pana la anul nou nu vom avea autorizatii.”

“500 de autorizatii e putin. Asta numai 500 de masini pleaca incolo si inapoi si gata. O saptamana de lucru.”

“Nu se rezolva nimic, fiindca partea rusa nu vrea sa ne dea.”

Nemultumiti, oamenii l-au luat la rost pe directorul Uniunii Transportatorilor. 

Dupa ce au inteles ca situatia nu este in favoarea lor, soferii s-au indreptat spre presedintie, unde au depus o petitie.

“Nu iese la noi nici un reprezentant. Cei de la Ministerul Economiei ne-au trimis la ANTA. ANTA spune ca Uniunea transportatorilor e resonsabila."

Protestele soferilor de tiruri au inceput la inceputul lunii. Oamenii se plang ca stau fara lucru si pierd bani, pentru ca autoritatile nu le emit autorizatii ca sa-si poata vinde marfa in Rusia, Polonia, dar si alte tari.