Soferita troleibuzului, care a lovit mortal o adolescenta de 12 ani pe o trecere de pietoni din sectorul Ciocana din capitala a ramas fara permis de conducere. Asta dupa ce astazi, magistratii de la Judecatoria Ciocana au accepatat cererea procurorilor si au decis sa-i fie ridicat permisul de conducere pe un termen de un an de zile.

Ultimul update: 31.03.2023, 13:16 Publicat:31.03.2023, 13:11

Ieri, soferita troleibuzului a fost eliberata din penitenciar si plasata in arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Asta dupa ce, magistratii de la Curtea de Apel Chisinau au acceptat cererea  avocatilor de a schimba masura preventiva, din arest in penitenciar in ares la domiciliu. 

Accidentul cumplit a avut loc vinerea trecuta in sectorul Ciocana al capitalei. Copila de 12 ani a fost lovita de un troleibuz si a murit pe loc. Potrivit politiei, fata traversa strada regulamentar, pe o trecere de pietoni. Soferita a fost retinuta pentru 72 de ore si plasata ulterior in arest in penitenciarul numarul 13 pentru un termen de 30 de zile. Atunci procurorul a declarat ca masura este necesara pentru a nu periclita ancheta.  

De la inceputul anului s-au produs aproape 90 de accidente pe treceri de pietoni, soldate cu 3 persoane decedate. Recent, Parlamentul a votat o lege care prevede sanctiuni mai dure pentru soferii care nu acorda prioritate pietonilor, inclusiv suspendarea permisului de conducere. Legea urmeaza sa intre in vigoare peste trei luni de la publicarea in monitorul oficial.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.