Magazinele din capitala si-au pregatit marfa de sarbatoare si sunt gata sa primeasca cumparatori. Comerciantii spun ca oamenii prefera brazi si jucarii din ce in ce mai sofisticate, cu crengi albe si conuri. Daca anul trecut se prefera mai mult auriu si argintiu, acum in voga sunt culorile aprinse, mai nou violet.

Publicat:22.11.2020, 19:51

Desi suntem in pandemie, atmosfera de sarbatoare se face totusi simtita.  Vitrinele magazinelor au fost amenajate, iar cumparatorii pot gasit deja tot felul de decoratiuni pentru Craciun  

Liubov PLAMADEALA, REPORTER PRO TV: “Acum acest coltisor din magazin arata de parca ar fi fost rupt dintr-o poveste de Craciun. Sortimentul este variat - de la brazi artificiali, tot felul de luminite colorate, dar si o multime de jucarii. Cel mai inalt brad de aici are 5 metri inaltime.”

Oxana si-a amintit de copilarie cand a intrat in magazin. Traditional mergea cu parintii la cumparaturi si alegea cele mai mari si mai colorate globuri.  

Oxana, CUMPARATOR: “Jucarii de Craciun, compozitii noi. Totul este nou si interesant. Asteptam sarbatoarea, avem dispozitie de sarbatori, chiar daca e pandemie. Vrem Anul Nou sa vina. Trebuie de acum de cumparat bomboane. Acum sunt. Pe urma nu o sa fie.”

In acest an in voga sunt culorile aprinse, ne-au marturisit cunoscatorii.  

Eugen SOROCEAN, CONSULTANT: “Anul asta avem patru tematici. Argintiu, rosu, galben si o culoare mai exotica - violet.”

“Culori mai aprinse. Traditonal sa fie rosu, auriu. Vreau sa ma uit si la brazi. O sa cumpar unul artificial, dar care sa arate ca un brad natural.”

Cat despre brazi, au inceput sa fie intrebati cei care deja sunt partial impodobiti cu pomusoare, conuri sau alte decoratiuni.  

Eugen SOROCEAN, UN ANGAJAT AL MAGAZINULUI: “Marimea standard pentru o locuinta este de la 1,80 metri si pana la 2,20 metri. Cei pe care ii vedeti aici sunt din silicon, producator autohton. Deja ceilalti vin cu diferite decoratiuni. Au pomusoare, varfuri albe sau culoarea alba.”

“Acest copac este frumos si interesant facut. Avem o cafenea, la intrare acolo o sa arate frumos. Ultimii 5-6 ani luam doar brazi artificiali. Cu brazii vii sunt multe griji. In fiecare an trebuie altul. Trebuie sa il ingrijesti, sa faci curatenie. Dar cel artificial o data il cumperi si gata. Totusi, un pom viu e mai interesant atunci cand in casa sunt copii mici.”

Pa aceasta doamna am surprins-o la rafturile unde erau expuse diferite figurine.

“- Foarte tare imi plac. Imi doresc un ren acasa.  

- Care v-au placut de aici?

- Astea mici. Eu fac acasa diferite obiecte handmade. Poate pe un raft o sa il pun, langa pomul de Craciun.”

“Avem diferite spray-uri. Zapada artificiala, sclipici, turturi. Ele se folosesc pentru  diferite desene pe suprafete ca pereti sau geamuri.”

Comerciantii au scos deja in vanzare majoritatea articolelor de Craciun. Incepand cu brazi, ghirlande, luminite si globuri.