Starea cetateanului din Tadjikistan, atacatorul care a ucis doi angajati ai Aeroportului International Chisinau, dupa ce i-a fost refuzata intrarea in Republica Moldova, s-a inrautatit. Acesta, aflandu-se acum in stare extrem de grava. Informatia a fost confirmata pentru PRO TV de seful Sectiei Comunicare si Protocol al Inspectoratului General de Politie, Diana Fetco.

Ultimul update: 03.07.2023, 12:49 Publicat:03.07.2023, 12:45

Vineri, pe Aeroportul International Chisinau a avut loc un atac armat fara precedent in urma caruia au fost ucisi un politist de frontiera, Serghei Munteanu si un angajat din Securitatea aeroportuara, Igor Ciofu, locotenent-colonel in rezerva al Serviciului de Protectie si Paza de Stat

Incidentul a avut loc cand cetateanului din Tadjikistan, Rustam Ashurov, i-a fost refuzata intrarea in Republica Moldova. Acesta a luat arma unui politist de frontiera si a efectuat mai multe impuscaturi, in urma carora a ucis politistul de frontiera si un angajat din securitatea aeroportuara care a intervenit. Totodata, un pasager a fost ranit, avand nevoie de ingrijiri medicale. Ulterior, individul s-a baricadat intr-o incapere din aeroport. Toti pasagerii au fost evacuati, iar la fata locului au intervenit ofiterii fulger, politistii, pompierii si mai multe ambulante.

Ashurov, a fost ranit in timpul asaltului politiei si se afla acum sub supravegherea medicilor si a fortelor de ordine. Autoritatile au anuntat ca individul nu va fi extradat si urmeaza a fi judecat in Republica Moldova pentru omor cu circumstante agravante.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.