Starea de urgenta in sanatate publica se prelungeste pana pe data de 15 februarie. Cluburile de noapte si cinematografele raman inchise, iar restaurantele nu vor primi vizitatori dupa ora 22.00. Totodata, s-a decis ca persoanele care vor vor confirma la intrarea in tara ca s-au vaccinat impotriva coronavirusului nu vor mai sta in izolare.

Publicat:13.01.2021, 19:37

Francesca GINDEA, REPORTER PRO TV: “Cluburile de noapte, discotecile si localurile de karaoke raman in continuare cu usile inchise. Activitatea acestora a fost restrictionata din data de 28 noiembrie pana cel putin pe 16 februarie.”

Cluburile de noapte s-au inchis pentru ca in incinta acestora nu se respectau normele epidemiologice. Iar in luna decembrie, cand deja nu mai aveau voie sa activeze, unele primeau vizitatori.

Francesca GINDEA, REPORTER PRO TV: “Iar in restaurante, baruri sau cafenele puteti sta numai pana la ora 22. Dupa aceasta, usile se inchid si nu mai poate intra nimeni.”

Restrictia se refera si la unitatile de alimentatie publica amplasate in statiile PECO, centrele comerciale si aeroport. Comisia a dispus ca institutiile publice si private sa activeze conform unui regim special de lucru, astfel incat la locul de munca sa vina personalul srict necesar.

Francesca GINDEA, REPORTER PRO TV: “Teatrele din capitala au voie sa activeze, respectand cu strictete masurile anti-Covid. Prezenta in salile de spectacole trebuie sa fie de 50 de procente pentru a fi pastrata distanta fizica. Totodata la intrare trebuie efectuata termometria vizitatorilor, purtarea mastii este obligatorie, iar spectacolul nu trebuie sa dureze mai mult de doua ore.”

Tot astazi Comisia Nationala Extraordinara de Sanatate Publica a decis ca persoanele care intra in Moldova, indiferent de tara din care vin, si prezinta la frontiera un act care confirma ca au fost vaccinate impotriva coronavirusului, nu vor mai trebui sa completeze fisa epidemiologica si nici sa stea in carantina 14 zile.