Starea de urgenta in sanatate se prelungeste pana pe 31 august. Majoritatea restrictiilor raman in vigoare, inclusiv carantina de 14 zile la intrarea in tara. Totusi, de la intai august se permite organizarea petrecerilor cu pana la 50 de peroane, cu conditia ca acestea sa nu fie nunti sau cumetrii. 

Publicat:24.07.2020, 18:47

Ion CHICU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA:“S-a decis extinderea starii de urgenta in sanatate publica pana pe 31 august. Asta e unica posibilitate de a mentine sub control situatia.”

Decizia a fost luata in aceasta dupa-amiaza la sedinta Comisiei Nationale Extraordinare de Sanatate Publica. Majoritatea restrictiilor raman in vigoare, a declarat prim-ministrul. Asadar, persoanelor cu varsta de peste 63 de ani li se recomanda sa stea in case, iar in strada nu va puteti deplasa in grupuri mai mari de trei persoane. Cluburile de noapte raman inchise, dar se va permite de la intai august organizarea petrecerilor.  

Ion CHICU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA:“S-a discutat despre permiterea organizarii in unitatile HORECA evenimente gen omagieri, in baza unor restrictii clare: dans, respectarea unor reguli stricte.”

Totusi, Chicu a specificat ca nunti si cumatrii nu pot fi organizate, indiferent de numarul invitatilor.  

Avem liber la activitati in aer liber, cum ar fi ciclism – cu pana la 10 persoane sau spectacole de teatru ori cinematograf, cu participarea a pana la 50 de persoane. Regimul de autoizolare de 14 zile ramane insa neschimbat.

Ion CHICU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “In prima saptamana a lunii august, in functie de cazurile de import vom revizui decizia, dar pana pe 7 august mentinem acel regim de autoizolare.”

Moldova a intrat pe 11 martie in stare de urgenta. Dupa doua luni de restrictii severe, autoritatile au tot extins starea de alerta in sanatate publica.