Viorel Morari il critica pe Alexandru Stoianoglo, dupa ce l-a suspendat din functia de Procuror General pe un termen de o luna. Acesta spune ironic ca Procurorul General este unul ideal si superb.

Publicat:09.12.2019, 17:42

Viorel MORARI, SEFUL SUSPENDAT AL PROCURATURII ANTICORUPTIE: "Este ordinul Procurorului General, care a fost ales pe un termen de 7 ani. Este unul din cei mai cei mai, a trecut toate comisiile posibile, practic e ideal.

Eu am contestat, il consider ordinul ilegal, contravine prevederilor legii, in special a codului administrativ si a principiului din codul administrativ ce se refera la motivarea ordinului de delegare, a principiului proportionalitatii, fiindca scopul urmarit nu este proportional deciziei adoptate.

Actiunea respectiva a superbului Procuror General eu am prevazut-o, aderesandu-ma catre presedintele parlamentului sa mareasca numarul de procurori, fiindca am spus ca in 2013 am avut astfel de "pricoale", scuzati de expresie.

Si a treia e ca contravine legii cu privire la procuraturile specializate, care prevede o anumita independenta a procurorului sef si a procuraturii specializate."

Viorel Morari a fost suspendat astazi din functia de sef al Procuraturii Anticoruptie pentru o luna. Procuratura Generala a anuntat ca in aceasta perioada vor fi facute anumite controale. Se intampla la patru zile dupa ce institutia a reluat urmarirea penala in cazul finantarii externe a PSRM. De maine, Morari va activa in calitate de procuror la Procuratura Generala, spun responsabilii institutiei.

Tot azi, si seful PCCOCS, Dorin Compan, a fost suspendat din functie, nu este clar deocamdata pentru ce perioada. El a revenit in functia de procuror la Procuratura Anticoruptie.

Se intampla in contextul in care doua grupuri de procurori vor face un control al activitatii procuraturilor specializate. 

Este a doua oara cand Viorel Morari pleaca din fruntea Procuraturii Anticoruptie. Prima data acesta si-a dat demisia in luna mai, cand numele sau a aparut intr-o scrisoare anonima, in care se spunea ca ar fi fost implicat intr-o schema de santaj. Morari se declara nevinovat. Iar in luna septembrie acesta a fost restabilit in functie de fostul procuror general interimar, Dumitru Robu.

VEZI SI: Reactia ironica a lui Viorel Morari, dupa ce a fost suspendat din functia de sef la Procuratura Anticoruptie: "Am pareri pozitive...de mult nu am fost in concediu si imi trebuie" - AUDIO