Sunt sot si sotie si primari in orase diferete. Un cuplu din Drochia a castigat alegerile in doua localitati din nordul tarii. Pentru ca nu sunt la primul mandat, s-au sustinut unul pe celalalt si au invatat cum sa castige increderea oamenilor. Problemele de la serviciu le discuta si seara in bucatarie, acolo unde nimeni nu e sef, iar impreuna solutiile se gasesc mai usor, spun sotii-primari.

Publicat:10.11.2019, 17:38

Nina Cereteu si Victor Bogatico sunt dovada ca e loc pentru doi sefi intr-o casa. In fiecare dimineata, ea o ia spre primaraia din orasul Drochia, iar el – sprea cea din orasul Rascani, acolo unde au fost alesi primari la scrutinul de acum o saptamana. 

Ea este la cel de-al doilea mandat, el – la al treilea. Nina, jurist de profesie, a decis sa candideze in localitatea ei de bastina pentru prima data cu patru ani in urma. 

Victor BOGATICO, PRIMAR DE RASCANI: „Cand ne-am casatorit eram primari, asa ca unde sa fugim de asta, am decis sa mergem mai departe.”

Sotul, avand un mandat in spate, i-a fost cel mai bun sprijin, spune femeia.

Nina CERETEU, PRIMARUL ORASULUI DROCHIA: „Nu este nicio scoala care sa te invete. El m-a invatat sa inteleg mai bine oamenii. M-am ciocnit cu multe tradari, cutite in spate. Avandu-l pe el alaturi, m-a ajutat sa fac fata la toate problemele.”

Nici seara, cand se intalnesc la masa nu inceteaza sa se gandeasca si sa vorbeasca despre activitatea de peste zi si problemele oraselor pe care le conduc. Acasa insa, niciunul nu e sef. 

Nina CERETEU, PRIMARUL ORASULUI DROCHIA: „Sot si sotie, mama si tata. Discutam totul absolut de viata. In activitate sef, acasa sot si sotie.”

Victor BOGATICO, PRIMARUL ORASULUI RASCANI: „Daca cineva dintre noi era primar si cineva nu, asta ar fi fost greu, dar asa lucrul e unul si acelasi. Uneori mai cedam. Ea are nevoie sa fie la un eveniment, eu stau acasa cu copilul si invers. Nu avem asa situatii ca cineva sa bata cu pumnul in masa. Totul e colegial.”

Chiar daca telefoanele nu se opresc niciodata de sunat, timpul dedicat familiei are prioritate, spun sotii-primari. 

Au inca multe de facut fiecare in localitate pe care o conduce, dar impreuna totul e mai usor. 

Nina CERETEU, PRIMARUL ORASULUI DROCHIA: „Sa implementam si sa facem lucrurile frumoase, fiecare in localitatea lui.”

Cei doi primari sunt candidati ai Partidului Nostru.