Suparat ca medicii pe care ii chemase pentru a-i oferi ajutor iubitei sale nu venise inca, un tanar din capitala s-a razbunat pe doctorii veniti la o alta solicitare. Acesta a agresat soferul ambulantei si a distrus vehiculul cu o ranga metalica. Faptasul a fost retinut de oamenii legii si risca pana la trei ani de inchisoare.

Publicat:18.11.2019, 17:06

Elena SUVAC, REPORTER PRO TV: "Acum aceasta ambulanta arata asa: fara geamuri si oglinzi. Semnalizatoarele sunt sparte, iar in interior salonul e plin de sticla. Din fericire, echipamentul medical a ramas neatins, spun medicii. Reparatia ar costa cateva zeci de mii de lei."

Incidentul s-a petrecut noaptea trecuta, pe strada Petru Zadnipru din sectorul Ciocana al capitalei. Gheorghe Gavrilita povesteste ca isi astepta colegii de munca in masina, cand tanarul furios a batut la geamul ambulantei si l-a luat la rost.

Gheorghe GAVRILITA, SOFERUL AMBULANTEI VANDALIZATE: "Cand am deschis geamul m-a lovit. Eu am incuiat usa si am sunat la 112 dupa ajutor. In acel moment el a luat o ranga metalica si a inceput sa strice geamurile."

Elena SUVAC, REPORTER PRO TV: "Loviturile au fost atat de puternice incat geamurile au fost facute bucati, iar cioburile de sticla s-au imprastiat peste tot si pot fi vazute inca aici, pe trotuar."

Speriat ca individul este de neoprit, barbatul a iesit din masina si a cerut ajutorul locuitorilor din preajma. Locatarii spun ca galagia i-a trezit din somn, asa ca au iesit imediat sa vada ce se intampla.

Responsabilii de la Centrul National de Asistenta Medicala Urgenta sustin ca este primul caz cand o ambulanta este vandalizata.

Potrivit politiei, tanarul de 28 de ani era in stare de ebrietate. Acesta s-a suparat ca medicii pe care ii chemase pentru a-i oferi ajutor iubitei sale nu venise inca, asa ca si-a descarcat furia pe doctorii care erau acolo la o alta solicitare. El a fost retinut pentru 72 de ore. Oamenii legii au deschis o cauza penala pentru huliganism. Tanarul risca pana la 53 de mii de lei amenda sau 3 ani de inchisoare.