Lectiile la scoala au fost puse pe pauza si a inceput distractia. Sute de copii din tara au ales sa-si petreaca o saptamana din vacanta de vara la tabare. Unii merg acolo chiar si de doua ori pe sezon. Si pentru ca au parte de numeroase activitati, picii spun ca nu au timp sa stea cu nasul in telefon.

Publicat:21.06.2019, 23:49

Rasete de copii si muzica pot fi auzite chiar la intrare in tabara Ciresarii, semn ca acolo e loc doar de distractie. Cea mai mare agitatie este la bazin, unde soarele, apa si picii fac cea mai buna echipa.

“-In apa ce jucati acum? -Volei. 

-”Am facut bronz, am inotat.

-”Concuram cine mai repede inoata, cine mai mult sta sub apa.”

Unii au venit cu gasca de colegi si prieteni de la scoala. 

-”Ne-am inteles sa venim in aceeasi tura...”

Inghesuiala este si la terenul de sport.

“Jucam volei impreuna cu echipa si educatorii. -Cei care nu se pricep? -Stau si se uita pana invata. Regula unu este sa jucam in echipa, sa fim uniti, sa fim atenti.”

Iar in alt capat al taberii, ca intr-un stup de albine, acest detasament munceste la ora de creatii hand made.

“Am confenctionat o floare. Luam o fasie de hartie colorata, o taiem cu foarfeca si o lipim. Am modelat din plastilina o floare si am facut o gentuta din materie si ata.”

-”Obiectele acestea le putem pastra ca amintire de la tabara si in plus sunt foarte dragute si frumoase.”

Cel mai asteptat concurs este cel de Miss si Mister. Sandu face repetitii pentru proba de prezentare.

-”Salut sunt Sandu, invat la ….”

- Dans o sa facem impreuna.”

Iar Carmen deja a luat titlul de Miss tabara. Spune ca ii place sa-si petreaca vacanta cat mai activ, fapt pentru care participa la toate concursurile.

”Cred ca in evidenta m-a scos talentul meu la dans. Proba talent am prezentat un dans. Fac balet de opt ani. -"Trebuia sa ne prezentam, o poezie, apoi defileul, trebuia sa fie rochie hand made.”

Copiii spun ca vara, telefoanele, calculatoarele si alte gadgeturi sunt si ele in vacanta.

“Avem dar nu le folosim. Diferite distractii si nu avem timp pentru telefoane.”

”-Aveti telefoanele cu voi? -Avem dar nu ne uitam in ele, ne simtim bine.”

Loreta LISNIC, REPORTER PRO TV: “Agitatie este nu doar afara, dar si in bucatarie. Pentru ca se apropie ora mesei, bucatarii muncesc contra cronometrului asa incat felurile de mancare sa fie gata la timp, gustoase si proaspete.”

La tabara Ciresarii de la Vadul lui Voda se odihnesc si copiii de la scolile internat. Acestia raman acolo toata vara. In acest an, pretul biletelor a crescut cu aproximativ 70 de lei. Din cei 50 de mii de copii care se vor odihni in acest sezon, in jur de 12 mii vor merge gratuit la tabere.