Tanara de 24 de ani din Cahul care a murit ieri dupa ce a fost impuscata de unchiul sotului sau, a lasat in urma trei copii mici. Vecinii sunt ingroziti de cele intamplate si nu pot explica ce anume l-a facut pe barbat sa traga din arma. Acesta se afla in continuare la spital dupa ce s-a impuscat in gat, iar stare lui este grava, ne-au spus astazi oamenii legii.

Publicat:21.03.2021, 20:06

Tragedia s-a produs ieri in jurul orei 16:30 in satul Vadul lui Isac din raionul Cahul. Vecinii povestec cu groaza despre cele intamplate.

"Stateam la televizor si mi-a venit fetita cea mica, care era pe aici. „Batule, batule, hai sa vezi ca a impuscat-o pe Leanca.” Dar eu stau si ma uit: „Care Leanca, fa?” Nu am crezut ca daca eu am stat de vorba cu ea, uite unde sta femeia aceea cu furca. Uite ca s-a intamplat tragedia.”

"Am auzit o impuscatura si am iesit la durum. Si in drum statea doamna Elena fara suflare. Si dupa cateva minute s-a auzit a doua impuscatura. Mosul dupa gard s-a impuscat.”

Gheorghe Cotet spune ca este cumatru cu barbatul care a tras din arma si nu intelege ce anume l-a facut pe acesta sa o impuste pe femeie.  

"Ei spune ca i-au disparut niste bani, nu stiu ce acolo. Ca i-a dat voie tanerei sa se duca sa spele la el acolo, ca are masina de spalat omul. Si ea ce o fi facut, Dumnezeu stie, ca altfel nu inteleg. Spune ca numai de la banii aceia.”

Vecinii spun ca cei doi nu au avut anterior conflicte si ca se intelegeau bine.

"Ei traiau foarte bine, mosul ii tinea copiii si sunt rude, dupa sot. Sotul este nepot. Eu nu stiu care e cauza. Mosul mult i-a ajutat, este un om linistit, dar ea cam... consuma alcool.”

„- Dar inainte se mai certau? 

- Nu, bre. Deloc! Omul asta nu era de cearta, el daca intra inauntru nu mai iesea la poarta, dar uite de la banii astia.”

Nea Gheorghe povesteste ca cumatrul sau, care-i este si vecin este un om pasnic si nu consuma alcool niciodata.

"- Hai cumatrasule, sa iti dau un pahar de vin, 50 de grame. 

„Cumetre, nu, nu.” Dar acum cum s-a intamplat? Hai sa zicem ca s-a infuriat. O fi dat de banii aceea si si-a iesit din... - Multi bani? 

- Nu pot sa spun nimic.”

Potrivit politiei, ar fi vorba de 200 de lei. Femeia a lasat in urma trei copii, cel mai mare cu varsta de 5 ani, iar cel mai mic avand doar un an.  

Alexandra PESCUNOV, PRIMARUL SATULUI VADUL LUI ISAC: "E strigator la cer ceea ce s-a inatamplat. Drama, drama cu adevarat. Pentru ca trei copii micuti, micuti, nu doar minori au ramas fara cel mai mare sprijin pe care ar putea sa-l aiba in persoana mamei.”

Alexandra Pescunov sustine ca femeia era la evidenta asistentului social, dar si a politistului de sector pentru ca uneori consuma alcool si era agresiva.

Alexandra PESCUNOV, PRIMARUL SATULUI VADUL LUI ISAC: "Au fost doua aspecte ale regretatei in cauza: o doamna grijulie, curata, ingrijita si alta parte era atunci cand consuma alcool si atunci era orice limita depasita.”

Femeia spune ca acum urmează sa se decida ce se va intampla cu copiii.

Alexandra PESCUNOV, PRIMARUL SATULUI VADUL LUI ISAC: "Eu cred si sunt sigura ca tata inca are suficienta dragoste pentru copii si va lua o atitudine responsabila, incat copiii sa poata avea un destin pe care-l merita oricare copil.”

Barbatul care a tras din arma se afla la spital, dupa ce s-a impuscat in gat. Oamenii legii sustin ca el este in stare grava. Acesta detinea arma legal, iar daca va fi gasit vinovat el risca pana la 15 ani de puscarie.