Targul Camara Fest a revenit in capitala. Zeci de producatori din diferite raioane au venit in parcul Alunelu sa-si vanda produsele suta la suta naturale. La mare cautare au fost vinurile si mierea. Tarabele cu bunatati au ademenit repede vizitatorii, care s-au intors acasa cu pungile pline cu de toate.

Publicat:19.03.2023, 15:35

La targul de astazi din parcul Alunelul era mare invalmaseala. Oamenii s-au imbulzit la tarabe pentru a gusta din vinurile si branzeturile producatorilor locali.

Inainte de a pleca acasa, acestia si-au umplut pungile cu de toate. Oamenii spun ca vin la targ pentru a cumpara produse suta la suta naturale.

„Am cumparat. Lumea spune ca totul e bio, deja o sa vedem. Am luat cozonac, ceaiuri de fructe, salamuri de casa. Preturile, pentru ziua de astazi, sunt bune. In supermarketuri nu prea gasim ceva produs in Republica Moldova”.

Producatorii au venit din toate regiunile tarii pentru a-si putea vinde produsele, iar unii deja au cumparatori fideli.

„Avem doua soiuri de migdale. Le propunem asa soi cu gust de amareto, ce contine vitamina E si soiul Victoria, care este mai neutru si mai dulce la gust si aroma”.

Micii antreprenori spun ca se confrunta cu probleme financiare, iar targurile sunt o salvare in aceasta perioada. Veaceslav are o afacere cu fructe liofilizate. 

„Muncim cu sotia impreuna. A fost mai greu iarna si s-a mai scumpit si lumina, am pornit o camera frigorifica, dar am dat-o in bara putin. Am trecut si peste asta”.

Mos Nicolae a adus targ vin de la Hincesti. A inceput sa produca de aproape trei ani si spera ca in curand isi va extinde afacerea.

Nicolae TRONSU, ANTREPRENOR: „Avem cabernet, un vin „gheorghina” cu saperavi, viorica, feteasca regala cu care ne mandrim. 01:07 Este feteasca neagra si feteasca regala, ambele soiuri, unul pentru fete si altul pentru barbati”.

La cativa metri distanta, erau prezentate vinurile din satul Vorniceni. 

Vladimir MIRON, ANTREPRENOR: Noi ne specializam mai mult pe vinurile albe, dar pentru consumatorii fideli, facem si vin roze si 3 tipuri de vin rosu. 01:14 Multa lume este interesata de producatorii mici si ne cauta pe noi, care avem partide diferite, interesante, care nu se regasesc in magazinele mari”.

La targ au participat peste 80 de producatori autohtoni din toata tara. 

Diana CRUDU, ORGANIZATOR: „Aici avem in special vinificatori. Am adus vinuri mari de la crame mici in dorinta de a promova micii producatori de vinuri carora le este foarte greu sa intre pe piata si mai ales sa faca exporturi. Pe langa vinuri avem cascavaluri maturate, bunatati din carne, miere de la producatori autohtoni”.