Tarifele la transportul public din capitala raman in vigoare, asta dupa ce instanta de judecata a respins cerearea Cancelariei d Stat privind suspendarea executarii dispozitiei privind stabilirea tarifelor de calatorie emisa de Consiliul Municipal Chisinau. Despre asta a anuntat astazi in cadrul sedintei saptamanala a serviciilor primariei edilul capitalei, Ion Ceban. 

Ultimul update: 08.08.2022, 11:27 Publicat:08.08.2022, 11:24

„Jucatoria Rascani a decis dupa un pinpong a cazului cu privire la stabilirea tarifului de calatorie in transportul public din Chisinau, de la o instanta la alta. Intr-un final a fost respinsa, fiind neintemeiata, cererea reclamantului, Cancelariei de Stat privind suspendarea executarii dispozitiei privind stabilirea tarifelor de calatorie in transportul public. Se spune ca toate sunt facute conform legii”, a declarat Ion Ceban. 

Pe 27 iunie, Cancelaria de Stat a atacat in instanta decizia Consiliului Municipal prin care primarul Ion Ceban a fost imputernicit sa stabileasca si sa aprobe tarifele la calatoria cu transportul public. Responsabilii de acolo spun ca CMC nu poate lua asemenea decizii si au cerut suspendarea majorarii tarifelor pana la o decizie finala a judecatorilor. Ion Ceban a calificat totul drept un atac asupra primariei.

Pe 13 iunie CMC a votat pentru majorarea tarifelor pentru calatoria cu troleibuzul si autobuzul. Prin votul consilierilor de la PSRM, Platforma DA si cativa independenti, Ion Ceban a fost imputernicit sa ajusteze pretul. 

Noile tarife au intrat in vigoare din 1 iulie. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.