Temperaturi ca-n mijlocul lui cuptor am avut astazi. 32 de grade au aratat termometrele la umbra. Oamenii au profitat din plin de soarele generos si au mers la scaldat in lacurile din capitala. Totusi, de vineri vremea schimba foaia, iar temperaturile vor scadea cu zece grade.

Publicat:16.09.2020, 20:45

Francesca GINDEA, REPORTER PRO TV: “Este ora 17, iar termometrul arata 32 de grade, vreme tipica pentru luna august. Asa ca, zeci de oameni au profitat si au venit aici, in parcul “La Izvor” pentru a face bai de soare si pentru a se racori in apa din lac.”

Pe Victor l-am surprins la bronzat, pe plaja, asa cum, spune el, timpul a fost perfect pentru asta.

“E foarte cald, e luna lui septembrie, trebuia sa fie frig, dar e bine.  

-Inca nu ati scos scurta din dulap?

-Nu, ma gandesc sa fie inca vreo cateva luni la fel de cald.”

Iar acest barbat povesteste ca la cei 70 de ani ai sai nu-si aminteste sa fi fost astfel de temperaturi la mijloc de septembrie.

“Desigur ca e neobisnuit. Mi se pare ca asa septembrie pana acum nu am mai vazut. E mijloc de septembrie, dar oamenii se scalda si se bronzeaza.”

Pe unii, insa, temperaturile inalte si lipsa precipitatiilor ii ingrijoreaza.

“E foarte mare temperatura si nu ploua, actioneaza si asupra omului, si iata culturile de toamna, trebuie de semanat acum graul, si din cauza lipsei de ploaie, o sa avem neajunsuri.”  

Daca unii s-au odihnit si au facut bai de soare pe plajele din capitala, drumarii au muncit sub soarele arzator.

“Asta e forma de lucru. Ma simt bine. Avem apa rece, ne aduce.”

“Foarte bine, e cald, dar trebuie sa lucram, cum trebuie si cinstit. Putin este caldura. Rezistam, avem apa gazoasa.”

Si maine ne vom bucura de temperaturi ca de vara. De vineri, insa, toamna isi intra in drepturi, iar vremea se va raci considerabil. In sud nu vor fi mai mult de 20 de grade, iar in nord termometrele vor indica 18 grade. Pe alocuri, meteorologii prognozeaza ploi.