Temperaturile scazute au adus zapada in Romania. A nins abundent pe Transfagarasan, asa ca de dimineata au fost scoase autospecialele de deszapezire. Vremea le-a dat planurile peste cap turistilor. Un autocar plin cu moldoveni nu a mai putut inainta, asa ca oamenii si-au facut cateva poze in zapada si s-au intors acasa.

Publicat:06.10.2019, 16:52

„— Nu o sa merg incolo. – Nu, nu plecam mai departe.”

Un grup de moldoveni care a ajuns in aceasta dimineata pe Transfagarasan a facut cale intoarsa. Turistii s-au pomenit in plina iarna. Vizibilitatea este redusa, iar ninsoarea — abundenta. 

„Cred ca nu riscam.”

Oamenii s-au grabit sa-si faca poze cu zapada si s-au intors din drum. Autoritatile romane au scos autospecialele de deszapezire si au indemnat soferii sa fie atenti si sa nu circule daca nu si-au echipat masinile corespunzator. 

Meteorologii romani anunta vreme rece in urmatoarele zile si ninsori in zonele montane. Si in Ucraina sunt prognozate ingheturi si temperaturi de minus in numeroase localitati. Astazi, la Bukovel a cazut prima zapada, iar proprietarii pensiunilor turistice s-au grabit sa dea vestea. Si la Moscova au fost surprinsi primii fulgi, care au cazut in forma de lapovita. Sinopticienii nostri au emis cod galben de ingheturi, care va intra in vigoare maine si va fi valabil timp de 2 zile.