Responsabilii de la Termoelectrica au anuntat ca noaptea trecuta blocul energetic nr.1 a fost oprit, asta pentru ca pana pe 14 februarie la acest bloc se vor efectua lucrari de mentenanta. 

Ultimul update: 05.02.2023, 10:01 Publicat:05.02.2023, 09:55

„Astfel, dupa procedurile de racire, urmeaza a fi facuta spalarea partii convective si preincalzitoarelor de aer regenerative a cazanului de depuneri in rezultatul arderii combustibilului  intru atingerea valorii rezistentei aerodinamice a partii convective a cazanului in corespundere cu exigentele normativului. Lucrari privind reparatia si ajustarea sistemului de automatizare a regulatorului de pacura a cazanului, reparatia si ajustarea sistemului de automatizare a aerului periferic la arzatoare”, se arata in comunicatul emis de Termoelectrica. 

Responsabilii de la Termoelectrica mentioneaza ca in perioada de stationare a blocului energetic, se vor efectua testari la presiune de lucru la cazan, precum si vor fi inlaturate observatiile constatate pentru a asigura functionarea optima a blocului energetic.

„Executarea lucrarilor sunt importante pentru a preveni problemele tehnice in viitor si pentru a maximiza eficienta si disponibilitatea blocului energetic”, se mai arata in comunicat. 

Totodata, specialistii de la Termoelectrica precizeaza ca regimul termic si hidraulic al sistemului de alimentare centralizata cu energie termica este asigurat in corespundere cu parametrii prestabiliti.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.