Tone de apa se scurg in vant, in orasul Bucovat din Straseni, iar odata cu asta si banii localnicilor. Se intampla din cauza ca pe turnul de apa, care aprovizioneaza localitatea, au aparut mai multe fisuri. Problema exista de ani de zile, spun oamenii, iar cei de la primarie nu au gasit inca solutii. Noul edil ales promite ca va rezolva situatia... dupa ce ii va fi validat mandatul.

Publicat:05.11.2019, 18:08

Catalin GORIA, REPORTER PRO TV: „Acest turn este plin cu apa si aprovizioneaza tot orasul. Din cauza unei fisuri aparute inca acum 7 ani, apa se scurge zi si noapte, spun locanicii. Jetul de apa este destul de puternic, iar jos s-a format o baltoaca.”

Acest barbat locuieste in apropiere de turnul de apa si afirma ca deseori ii este inundata gradina. El afirma ca problema exista de mai multi ani, iar astazi l-a luat la rost pe unul dintre consilierii de la primarie, care a venit la fata locului.

„- Daca pun un robinet jos si sus sudez toate gaurile, apa se ridica cat o sa fie presiune, iar mai sus nu se va ridica. 

- Trebuie de pus ermetic! 

- Dumneavoastra nu spuneti cum trebuie de facut si ce trebuie, dar faceti!”

Pe de alta parte, Constantin Luchian spune ca a incercat sa gaseasca solutii la Consiliul din oras, insa fara succes.

Constantin LUCHIAN, CONSILIER ALES IN ORASUL BUCOVAT: „Noi, consilierii, nu am putut sa ne implicam direct, dar sunt oameni care raspund de asta. Le-am explicat cum de rezolvat, insa nu s-a luat nicio masura pentru ca la nimeni nu le pasa.”

Barbatul afirma ca odata cu apa se scurg si... multi bani.

Constantin LUCHIAN, CONSILIER ALES IN ORASUL BUCOVAT: „Suma este enorma. In jurul la 100 de mii de lei se varsa pe an in pamant degeaba, am facut aceste calcule conform consumului de energie electrica si conform consumului, se vede care e difernta si care sunt pierderele, banii sunt pusi pe spatele oamenilor sa achite.”

Iar alti consilieri ne-au spus ca problema nu s-a rezolvat in tot acest timp pentru ca nu s-au gasit bani.

Elizaveta SUCIU, CONSILIER ALES IN ORASUL BUCOVAT: „Problema este lipsa finantelor, lipsa specialistilor ori nu este intelegere intre consilieri?

- Noi tot timpul am lucrat in bloc n-am facut asocieri dupa culoare, dar finantele banesti au depins de comisia de finantare, problema este in bani?-Sigur ca da!”

Am incercat sa vorbim cu fostul primar, insa acesta nu ne-a raspuns la telefon. Cel nou ales sustine ca apa nu curge in fiecare zi, ci periodic si ca va gasi solutii imediat ce ii va fi validat mandatul.

Mariana Dimcenco, PRIMAR ALES BUCOVAT: Acesta problema va fi rezolvata in scurt timp, vom gasi o echipa competenta care vor efectua lucrarile necesare.”