Cele mai rasunatoare evenimente din acest an: alegerile prezidentiale, accidentele terifiante, omorurile si violurile au intrat in topul celor mai vizualizate stiri de pe site. La scrutinul din acest an, protv.md a inregistrat un trafic record – peste jumatate de milion de vizitatori in doar doua zile.  

Publicat:03.01.2021, 07:00

Rezultatele alegerilor care au facut-o pe Maia Sandu castigatoare a fost cea mai urmarita stire de pe site-ul protv. Candidata PAS a castigat turul doi scrutin cu aproape 58 la suta din voturi, devansandu-l pe Igor Dodon cu mai bine de 15 puncte procentuale.  

Pe locul doi se afla stirea despre mobilizarea nemaivazuta a diasporei la alegerile prezidentiale. Vorbim de coada imensa de moldoveni care s-a format la Ambasada Republicii Moldova din Berlin. Aproape o mie de oameni au format un rand imens de dimineata si au asteptat ore in sir ca sa voteze.  

Moldovenii au urmarit cu interes si subiectele despre noul coronavirus care a schimbat intreaga omenire. Stirea despre asistentul medical care s-a plans pe Facebook ca angajatii de pe ambulante au echipamente de protectie de proasta calitate este pe locul trei in clasament.

Dupa el, si alti medici de pe ambulante au vorbit despre echipamentul nepotrivit si au aratat cum isi spala ochelarii in caldari.  

Pe locul patru in topul vizualizarilor este teribilul accident de pe bulevardul Stefan cel Mare, produs in luna mai. Soferul unui Audi a apasat pedala de acceleratie, a trecut la rosu, a lovit un taxi, apoi alte trei masini.

Doi barbati – soferul si pasagerul din taxi au murit, iar tanarul care a condus fara sa-i pese de reguli a fost retinut.  

In mijlocul clasamentului se afla stirea care a socat atat Moldova, cat si Romania. Solistul formatiei 7 klase, Catalin Caragea, in varsta de 22 de ani, a fost gasit strangulat in apartamentul in care locuia de unul singur in capitala.  

Urmeaza o crima care a ingrozit o tara intreaga. Un baiat de 12 ani, din Orhei, a fost injunghiat de mai multe ori de un minor si lasat fara suflare intr-un beci dintr-o casa parasita. Apropiatii minorului spuneau ca totul s-ar fi produs din cauza unui joc.  

Pe locul 7 se afla discursul lui Igor Dodon la mitingul organizat in campania electorala. Declaratiile acestuia au fost dur criticate.  

Moldovenii au urmarit cu interes si rezultatele alegerilor prezidentiale din SUA. Joe Biden a castigat un numar record de voturi – 81.28 milioane adica 51,3% din sufragii, fata de 74.22 milioane (46.8 %) cat a obtinut Donald Trump. Zeci de americani au iesit in strada si au sarbatorit victoria.

Un loc in top il are si stirea despre un tanar din Moldova, om de afaceri la Londra, care a spus ca cei peste un milion si jumatate de euro confiscati la Vama Leuseni in noaptea de Pasti sunt banii sai. Adriano Dulgher sustinea ca el urma sa declare suma in aceeasi noapte, dar nu a reusit sa ajunga din cauza pandemiei.  

Clasamentul este incheiat de medicii de la Toma Ciorba, care muncesc la limita puterilor. Dupa reportajul PRO TV, s-a declansat un lant intreg de acte de solidaritate. Mai multe restaurante au inceput sa le duca mancare la pachet, iar o companie de taxi a anuntat ca le pune la dispozitie 900 de masini ca sa mearga de acasa la spital si invers.  

Mihaela TABARCEA, REPORTER PRO TV: “Nu uitati, daca aveti informatii sau imagini spectaculoase, care pot deveni o stire, ni le puteti trimite pe site-ul protv.md sau pe email-ul office@protv.md”