“Trenuletul” s-a oprit la varianta finala si abia asteapta sa ajunga la concursul european de cantec - Eurovision. Piesa a rasunat aseara pe scena Palatului National “Nicolae Sulac”, iar cei de la Zdob si Zdub si fratii Advahov au spus ca vor merge la Torino cu un tren adevarat. Artistii nu au trecut cu vederea nici razboiul din Ucraina, indemnandu-i pe toti sa faca pace.

Publicat:08.03.2022, 16:57

Trupa Zdob si Zdub si fratii Advahov au dezvaluit cateva secrete despre show-ul pe care il pregatesc pentru Eurovision.

Roman YAGUPOV, SOLIST ZDOB SI ZDUB:“Aducem trenuletul adevarat pe scena, va fi si toba, poate si bunica va fi, nu stiu. La Torino va fi varianta inregistrata in studiou, cu back vocal si returnele. Cred ca daca va avea loc Eurovisonul, totul va fi ok.”

Vitalie ADVAHOV, INSTRUMENTIST:“Vreau sa va spun ca a fost pentru prima data cantata piesa finala in Moldova, live si publicul s-a ridicat in picioare.”

Vasile ADVAHOV, INSTRUMENTIST:“Noi am inteles ca piesa nu este doar a noastra, este a poporului, a fanilor. Am primit foarte multe mesaje cu rugamintea sa pastram textul. Asa ca textul va fi original.”

In timpul concertului Roman Yagupov a venit cu un apel de pace pentru toti spectatorii. 

Roman YAGUPOV, SOLIST ZDOB SI ZDUB:“Pe planeta aveti de toate, iar voi porniti razboaie si impuscati. Haideti sa uitam pentru o clipa de razboi, natura va castiga oricum.”

Zdubii si-au delectat fanii cu cele mai cunoscute piese din repertoriul trupei. 

La randul sau, publicul a dansat si a aplaudat in picioare.

“Am dansat si am avut nevoie de o descarcare epotionala, alaturi de oamenii care cred in valorile neamului nostru.”

“Foarte fain. Chiar am asteptat sa venim si sa ne mai relaxam un pic.”

“A fost un concert extraodrinar. Sunt vremuri complicate, triste, dar un pic de muzica ne va sustine. ”

Este pentru prima data cand trupa Zdob si Zdub sustine un concert solo in cadrul festivalului international “Martisor”. Zdubii, si fratii Advahov ne vor reprezenta tara la concursul european de cantec - Eurovision. show-ul va incepe pe 10 mai, la Torino, Italia, iar Moldova va evolua in prima semifinala.