Agentia Nationala pentru Reglementare in Energetica a aprobat astazi noul tarif la gazele naturale. Prin urmare, pretul a crescut de la 18,62 la 22,99 de lei pentru un metru cub, chiar daca Moldovagaz a cerut un pret de 29,48 de lei. 

Ultimul update: 04.08.2022, 15:39 Publicat:04.08.2022, 14:33

Astfel, tariful pentru un metru cub de gaz a crescut cu putin peste 4 lei.

Pe 13 iulie, Moldovagaz a venit cu o noua solicitare prin care cereau ca tariful la gaz sa fie majorat cu 63%. Astfel, acestia au cerut ca un metru cub de gaze naturale, pentru consumatorii casnici, sa coste 29 de lei si 48 de bani. 

Anterior, autoritatile au anuntat ca la iarna vor oferi compensatii pentru facturile la gaz, energie electrica si termica. In acest sens, cei care vor avea nevoie de compensatii vor trebui sa se inscrie, din toamna, intr-un registru al vulnerabilitatii energetice. Cetatenii vor avea la dispozitie aproximativ doua luni pentru a-si include acolo datele despre venituri, componenta familiei si alte date personale, astfel incat sa fie inclusi intr-o categorie de vulnerabilitate. In functie de asta va fi stabilita suma compensatiilor pentru fiecare familie.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.