Veaceslav Platon si Gheorghe Cavcaliuc ar putea fi anuntati in cautare internationala. O solicitare in acest sens a fost expediata catre INTERPOL.

Ultimul update: 01.09.2021, 11:36 Publicat:01.09.2021, 11:32

Informatia a fost confirmata pentru PRO TV de catre Viorel Tentiu, seful Biroului National Central Interpol din Republica Moldova.

Veaceslav Platon a fost surprins pe 7 august intr-un cartier de lux din Londra. O poza cu acesta a fost postata de un moldovean stabilit acolo, care l-a vazut intamplator pe strada. 

Pe 2 august, magistratii de la judecatoria Buiucani au stabilit ca omul de afaceri are la dispozitie 10 zile pentru a reveni in tara. Decizia a fost luata dupa ce Platon nu s-a prezentat la o sedinta de judecata in unul dintre cele trei dosare in care este vizat. 

In 2017, Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de inchisoare pentru ca ar fi obtinut un miliard de lei de la BEM. In mai 2020, procurorul General a declarat ca Veaceslav Platon ar fi fost condamnat ilegal in dosarul furtului miliardului si ca procurorii ar fi falsificat mai multe probe. Dupa doua saptamani, Platon a fost eliberat, iar acum doua luni, magistratii l-au achitat in dosarul fraudei bancare, la cererea procurorilor.

Gheorghe Cavcaliuc si alti patru colegi de-ai sai vizati in dosar sunt cercetati pentru huliganism si instigare la violenta si risca pana la cinci ani de inchisoare. Asta dupa ce in luna aprilie un membru al partidului PACE l-a stropit cu verde de briliant pe vicepresedintele raionului Sangerei, Tudor Tutunaru. Functionarul a suferit arsuri la ochi si a ajuns la spital. Gheorghe Cavcaliuc, fost om al legii, a spus atunci ca nu vede o problema in comportamentul membrilor formatiunii sale.