Constantin Tutu, la moment, s-ar afla in Romania. Informatia a fost confirmata pentru PRO TV de purtatorul de cuvant al CNA, Angela Starinschi, care spune ca institutia a primit un raspuns de la BNC Interpol Bucuresti privind locul aflarii a fostului deputat democrat anuntat in cautare internationala.

Ultimul update: 14.01.2020, 15:44 Publicat:14.01.2020, 15:44

Tutu ar fi intrat in tara vecina cu pasaportul romanesc pe data de 29 august 2019 prin punctul de frontiera Siret, calatorind pe jos, si de atunci nu a mai iesit, spun responsabilii de la CNA.

"Acesta figureaza ca cetatean roman cu domiciliul in Romania. De asemenea, Interpol Bucuresti informeaza ca s-a dispus unitatii de politie sa efectueze verificari la domiciliul numitului, urmand sa revina cu un raspuns ulterior. In raspuns se mai mentioneaza ca cetatenii romani nu pot fi arestati in vederea extradarii sau extradati, iar in atare cazuri autoritatile judiciare moldovene au posibilitatea de a solicita autoritatilor romane recunoasterea si punerea in executare a hotararilor penale sau transferul de proceduri penale", spune Angela Starinschi.

Acum doua zile, fostul deputat PD, Constantin Tutu, dat in cautare internationala de Interpol, a fost surprins la o benzinarie din Romania. Fotografia a fost facuta de un martor, care ne-a transmis imaginea la adresa redactiei PRO TV. Autorul sustine ca l-a vazut pe Tutu la Brasov.

La 9 decembrie, autoritatile de la Chisinau au fost anuntate ca Interpol l-a anuntat in cautare internationala pe fostul deputat Constantin Tutu.

Acum 3 luni, acesta s-a ales cu dosar penal pentru imbogatire ilicita. Procurorii sustin ca intre anii 2014 si 2018, Tutu si-a cumparat masini si imobile de lux, iar valoarea acestora depaseste cu mult veniturile declarate.

VEZI SI: Constantin Tutu, dat in cautare internationala

VEZI SI: A fost pornita o urmarire penala pe marginea imbogatirii ilicite comise de catre fostul deputat Constantin Tutu. Ce spune Procuratura - VIDEO