Starea de urgenta in Republica Moldova ar putea fi prelungita cu inca 45 de zile, incepand cu 24 iunie 2022. Propunerea in acest sens a fost aprobata ca urmare a examinarii raportului privind necesitatea prelungirii starii de urgenta, in cadrul sedintei Comisiei pentru Situatii Exceptionale, propusa astazi de prim-ministrul Natalia Gavrilita. 

Ultimul update: 21.06.2022, 16:46 Publicat:21.06.2022, 16:43

Potrivit CSE, necesitatea de prelungire a starii de urgenta este determinata de riscurile persistente in privinta securitatii aprovizionarii Republicii Moldova cu resurse energetice, impactului asupra domeniului transporturilor, asigurarii energetice a tarii, securitatii la frontiera si gestiunii fluxului de refugiati.

Potrivit Dispozitiei CSE, Ministerul Afacerilor Interne va pregati si prezenta Guvernului spre examinare proiectul Hotararii Guvernului cu privire la inaintarea, catre Parlamentul Republicii Moldova, a propunerii privind prelungirea starii de urgenta, precum si proiectul Hotararii Parlamentului in acest sens.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.