Cumnatul lui Igor Dodon, Petru Merineanu, a fost transferat din arest in penitenciar, in arest la domiciliu. Decizia a fost luata de magistratii de la judecatoria din sectorul Ciocana. 

Ultimul update: 09.09.2022, 18:15 Publicat:09.09.2022, 18:15

Potrivit PA, in cadrul aceleiasi sedinte s-a examinat si cererea avocatului inaintata in interesele invinuitului cu privire la revocarea sau inlocuirea masurii preventive sub forma de arest preventiv cu o masura mai blanda.

Asadar, desi procurorul anticoruptie a prezentat probe noi care justifica actualitatea riscurilor ce impun necesitatea aflarii complicelui vizat in arest preventiv, totusi magistratii au dispus inlocuirea masurii preventive sub forma de arest preventiv aplicata in privinta acestuia in arest la domiciliu, cu prelungirea masurii pe un termen de 30 zile.

Procurorii anticoruptie considera incheierea instantei ca fiind neintemeiata, urmand sa o conteste cu recurs la Curtea de Apel Chisinau, in termen de 3 zile.

Cumnatul lui Igor Dodon, Petru Merineanu, a incercat sa manance o recipisa atunci cand procurorii au descins cu perchezitii la domiciliul acestuia. In document ar fi fost mentionata suma de 700 de mii de euro.

Igor Dodon a fost retinut pe 24 mai, dupa aproape 11 ore de perchezitii la domiciliul sau. El a fost scos din locuinta fiind inconjurat de procurorii anticoruptie, ofiterii CNA si SIS. In fata casei fostului presedinte s-au adunat mai multi sustinatori ai PSRM, dar si activisti. Cele doua tabere s-au imbrancit, iar carabinierii au format un cordon intre ele. Cateva persoane au adus flori si sampanie.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.