Reprezentantii fostului partid Sor nu pot participa la alegerile locale din 5 noiembrie, dar nici la scrutinele din urmatorii 5 ani. Examinarea sesizarii depusa la Curtea Constitutionala de membrii formatiunii, scoase in afara legii, a fost sistata, deoarece voturile au fost impartite. 

Ultimul update: 19.09.2023, 20:57 Publicat:19.09.2023, 20:51

Doi magistrati au fost pentru admiterea sesizarii si alti doi impotriva. Potrivit legii, in asemenea cazuri, examinarea actului normativ se sisteaza, iar prevederile raman in vigoare. 

Luna trecuta, membrii fostei formatiuni au solicitat Curtii sa verifice constitutionalitatea legii care prevede ca membrii partidelor politice declarate neconstitutionale nu vor putea participa in alegeri pe o perioada de la 3 la 5 ani de la pronuntarea hotararii CC. Partidul Sor a fost scos in afara legii in luna iunie.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.