Fostul sef de la Calea Ferata, Iurie Topala, ramane in arest in penitenciarul nr. 13. Dupa ce astazi, magistratii de la Curtea de Apel au respins contestatia avocatilor lui Topala privind masura de arest preventiv pentru 30 de zile, emisa pe numale lui inca din toamna anului trecut. 

Ultimul update: 14.11.2022, 14:34 Publicat:14.11.2022, 14:34

Saptamana trecuta sedinta a fost amanata pentru ca avocatul lui Topala nu s-a prezentat. Procurorul de caz, Stela Barba, a anuntat atunci ca fostul sef de la Calea Ferata nu isi recunoaste vina. 

Pe 3 noiembrie Iurie Topala a fost plasat in arest preventiv pentru 30 de zile, dupa a fost extradat din Belgia. Avocatii acestuia au contestat mandatul de arestare la Curtea de Apel. 

Fostul sef al Caii Ferate din Moldova a fost extradat dupa ce luna trecuta autoritatile belgiene au acceptat cererea autoritatilor de la noi in acest sens. Timp de mai bine de jumatate de an Topala s-a aflat in arest in Belgia, unde a fost retinut in luna ianuarie. Iurie Topala a fost anuntat in cautare internationala in noiembrie anul trecut. El este invinuit ca in perioada in care a fost sef la Calea Ferata, din anul 2015 pana in 2019, ar fi prejudiciat intreprinderea cu 250 de milioane de lei. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.